Dar prieš stiliaus pokyčius su Kristina pakalbėjome, ko ji tikisi iš šių pokyčių ir ar labai bijo keistis.

– Ko tikiesi iš stiliaus pokyčių?
– Noriu gražios šukuosenos. Dabar plaukus auginu, bet norėtųsi dailesnio kirpimo, nes šiuo metu juos tiesiog palikau augti. O šiaip nesitikiu nieko, eksperimentuoti labai mėgstu, tad bus įdomu, ką iš manęs padarys profesionalė.

– Minėjai, kad turėjai įvairių plaukų spalvų, kokios jos buvo?
– Kokios tik neturėjau... Buvau blondinė, buvau juodaplaukė. Ilgai vaikščiojau raudonais, taip pat bordo spalvos plaukais. Išmėginau ir žalią, mėlyną, rožinę spalvas.

– Kaip plaukų spalva keičia tavo nuotaiką? Asmenybę?
– Iš tikrųjų keičia! Nors man pačiai daug gražiau atrodo tamsūs plaukai, su jais labiau pasitikiu savimi, būdama blondine jaučiausi labiau atsipalaidavusi, atrodo, turėjau daugiau optimizmo. Net draugas tą pastebėjo, kad laimingesnė atrodžiau. O keistos spalvos man ant galvos visada pakelia nuotaiką.

– Kokią šukuoseną turėdama geriausiai jauteisi?
– Iš tiesų, gerai jaučiausi su visokiomis šukuosenomis. Labai džiaugiausi, kai turėjau trumpus ir labai iškarpytus plaukus, nes tada man nereikėdavo nieko daryti, tuometinė mano šukuosena susiformuodavo tiesiog miegant. Visą gyvenimą mano plaukai buvo labai ploni ir silpni, todėl negaila būdavo kirpti. Tačiau prieš keletą mėnesių išmėginau plaukų botokso procedūrą, po kurios plaukai labai pasitaisė, tapo tvirtesni ir jų ėmė atrodyti kiek daugiau. Dabar ją jau reikėtų pakartoti, tačiau pokytis vis dar jaučiasi. Todėl šiuo metu labai gerai jaučiuosi ir mane džiugina, kad plaukai darosi vis ilgesni.

– Kaip vertini savo aprangos stilių? Ir apie kokį slapta svajoji?
– Mano aprangos stilius visą gyvenimą buvo šiek tiek neformalus, visgi auskarai, tatuiruotės... Tačiau paskutinius porą metų stengiuosi rengtis moteriškiau, daugiau dėmesio skirti aksesuarams. Ieškau derinių internete, vėliau stengiuosi juos kopijuoti ar bent pasigauti idėjų. Dar svajoju pripildyti savo spintą solidesniais rūbais.

– Kokio stiliaus atstovė norėtum būti?
– Aš visą gyvenimą sulaukdavau klausimų, kokiai subkultūrai save priskiriu. Tačiau niekada nepriskyriau nei vienai. Vaikystėje žavėjausi gotų subkultūra, todėl mėgau tamsesnius rūbus, vėliau atsirado daugiau pankiškų elementų... Tačiau niekada neužsifiksavau ties kažkokia viena – rengiuosi taip, kaip man gražu ir neįsipareigoju kažkokiam vienam stiliui. Priklausomai nuo situacijos, mėgstu rengtis tiek formaliai, tiek džinsais ir milžiniškais megztiniais. Tiesa, labai iššaukiantys rūbai, visokie gotiški niekučiai ir kaukolytės manęs jau nebetraukia, nors odinės striukės niekada neatsisakysiu.

– Ar vaikinas neprieštarauja tavo radikaliems išvaizdos pokyčiams?
– Greičiau priešingai – jam patinka, kad nebijau eksperimentuoti. Sako, kad smagu, jog gali sakyti, kad draugauja su blondine, kitą dieną jau su brunete. Nereikia jam panelių keisti – pati pasikeičiu.

Kardinalių pokyčių metu Kristinai buvo pakeista plaukų spalva, atliktas makiažas ir parinkti jai tinkantys drabužiai. Visa tai užtruko 3 valandas.

Šukuoseną keitė grožio salono „Spicy Beauty“ plaukų stilistė Eglė Saunorytė-Kinderienė. Makiažą kūrė vizažistė Milda Antanavičiūtė, o drabužiai buvo parinkti iš „Moustache boutique“ parduotuvėlės. Sukurti du skirtingi įvaizdžiai.

Pirmas derinys:

Marškiniai: Diana Paukštytė – 105 eurai

Vaškinės kelnės: „V&V Boutique“ – 80 eurų

Diržas: „Oh!skin“ – 95 eurai

Rankinė: „Belly Bags“ – 99 eurai

Antras derinys:

Dryžuoti marškiniai: Airida Skrickienė – 150 eurų

Sijonas: „Logo brand“ – 45 eurai

Marškinėliai: – „Egy Boy“ – 45 eurai

Platus diržas: „Belly Bags“ – 49 eurai

Delninė: „Distyled“ – 120 eurų

„Kristinos turima plaukų spalvos tonas netiko prie jos veido atspalvio. Buvo atliktas netolygus plaukų dažymas, plaukai buvo nuaugę. Tad pirmiausia reikėjo išimti seną plaukų spalvą, tada paruošti plaukus naujos spalvos įvedimui. Kadangi Kristina ant veido turi strazdanėlių, ją įsivaizdavau ugniniais plaukais, kurie jai tiktų ir prie veido, ir pabrėžtų jos spalvingą asmenybę. Tad išgauti galutinį variantą prireikė keturių dažymų, kad būtų pasiektas norimas rezultatas“, – pasakojo 20 metų darbo patirtį turinti plaukų stilistė, kuri 6 metus dėsto plaukų dažymo technologijas.

Vizažistė M. Antanavičiūtė prisipažino, kad prieš projektą pamačiusi dalyvės nuotrauką, buvo sukūrusį visiškai kitokį Kristinos įvaizdį – švelnų ir romantišką.

„Maniau, kad naudosiu rausvas pastelinės spalvas, panaudojant tviskančias folines spalvas, švelnias lūpas. Pamatytas ryškus plaukų spalvos pokytis padiktavo priešingą makiažo stilistiką, todėl nusprendžiau parinkti vakarinį ryškų, tačiau kartu ir lengvai tviskantį įvaizdį“, – dėstė vizažistė.

Milda papasakojo, kokių priemonių ėmėsi norint sukurti tobulai užbaigtą variantą: „Palietus Kristinos odą, tapo aišku, kaip ir daugumos lietuvių – oda sausa, todėl prieš makiažą uždėjau minkštinančią ir poras sutraukiančią veido kaukę, kuri ne tik atgaivina odą, bet ir leidžia pasimėgauti malonia procedūra. Teisingai paruošta ir sudrėkinta oda yra vienas iš esminių vizažo elementų. Makiažo pagrindą parinkau lengvą, vandens pagrindo, drėkinantį, tačiau šiek tiek riebesnį, todėl jis puikiai nugulė ant Kristinos odos, lengvai paformavau veidą. Akių makiažui pasirinkau vienos garsiausių pasaulyje vizažo meistrių priemones Pat McGrath. Juodu kreminiu šešėliu suformavau dūminį kamputį, lengvai padidinau akis, o velvetiniu rusvu šešėliu su žalsvu potoniu ištraukiau ir paryškinau labai gražios spalvos žalsvas akis.

Puikus pavyzdys, kad pasislėpęs judantis vokas netrukdo naudoti ir džiaugtis šešėliais. Kristinos lūpų forma – tolygi, šiek tiek mažesnė viršutinė lūpa, su arti vienas kito lūpų kampučiais, dėl to nusprendžiau viršutinę lūpą apvalinti, užtušuojant lūpų kampučius ir taip optiškai padidinti lūpas. Aišku, ryškūs ugniniai plaukai prašosi raudono lūpdažio, kadangi kurtas vakarinis įvaizdis, galime pabrėžti ne tik akis, bet ir lūpas“.

Po pokyčių Kristina neslėpė, kad yra patenkinta rezultatu ir buvo pasiilgusi ryškios, dėmesį atkreipiančios spalvos, nes ji pakelia nuotaiką kaskart pasižiūrėjus į veidrodį.

„Vaikinas buvo šokiruotas mane pamatęs. Nesitikėjo ir labai nustebo, bet jam irgi labai patiko. Sakė, kad gražu ir tinka. Aišku, jau spėjo pajuokauti, kad dabar trūksta tik ilgų kojinių, kad tapčiau Pepe. O meistrės tikros šaunuolės, puikiai išmanančios savo darbą“, – įspūdžiais dalinosi pokyčiams pasiryžusi mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)