Per tiesioginę konferenciją R. Mažeikienė kalbėjo apie pagrindinius veido odos priežiūros etapus, kurie būtini siekiant išlaikyti skaisčią, sveiką ir jaunatvišką odą.

– Koks, jūsų nuomone, turėtų būti veido priežiūros ABC suaugusiam žmogui?

– Odos priežiūrą reikėtų skirstyti etapais – rytinius ir vakarinius ritualus bei „užklasinę veiklą“ – kitaip tariant, kartą per savaitę atliekamas grožio procedūras.

Rytiniai grožio ritualai

Rytinį ritualą visada pradėkime nuo elementaraus veido nuprausimo. Tyrimais įrodyta, kad miego metu riebalinių liaukų veikla yra ženkliai aktyvesnė nei dienos metu. Tačiau nedžiovinkime ir nešarminkime odos, venkime agresyvių prausiklių. Patariama rinktis švelnias priemones, tokias kaip micelinis vanduo arba pienelis.

Antras etapas – odos tonizavimas, be kurio neatstatysime odos hidrolipidinio balanso.

Trečiasis etapas – paakių kremo naudojimas. Jį galima tepti ir aplink lūpas, nes lūpų sritis yra labai jautri, oda plona ir ilgainiui raukšlėjasi.

Ketvirtasis – individualiai parinktas veido kremas, atitinkantis jūsų amžiaus kategoriją, odos tipą ir būklę.

Vakariniai grožio ritualai

Vakarinė priežiūra turi būti intensyvesnė. Visą dieną susiduriame su laisvaisiais radikalais, prakaituojame, o kur dar kosmetinės ir makiažo priemonės, dengiančios odą. Vakarais odą valyti reikia itin atsakingai.

Valymui turime pilną arsenalą – pienelį, hidrofilinį aliejų, micelinį vandenį, gelį, putas. Demakiažo priemonę reikėtų rinktis atsižvelgiant į odos tipą ir poreikį.

Antra priemonė – paakių kremas. Mano rekomendacija – ryte tepti tik apatinį voką, o vakare – ir apatinį, ir viršutinį. Kremai, pagal savo sudėtį, būna įvairių konsistencijų – klampesni, tirštesni – tad rytais nerekomenduoju voko tepti kremu, nes dažant akis gali likti blakstienų tušo žymių.

Trečia priemonė – serumas. Be serumo šiandien sunku apsieiti – jų asortimentas yra itin platus. Tai koncentruotas, hipoalergiškas, daug komponentų apimantis produktas, kuris veikia ne tik raginį odos sluoksnį, bet veikia ir ląsteliniame lygmenyje. Tai aktyvesnis produktas nei kremas.

Bet norint gero rezultato, būtina ant serumo tepti kremą, taip produktas prasiskverbs į gilesnius odos sluoksnius.

Paskutinis etapas – tai naktinis kremas. Jis gali būti intensyvesnis nei dieninis, nes miego metu vyksta regeneracijos procesas. Apskritai, naktinis kremas yra viena pagrindinių vakarinės odos priežiūros priemonių.

– Ar reikalinga papildoma priežiūra?

– Užklasinė veikla – tai, ką mes galime atlikti namuose kartą per savaitę. Tai gali būti pilingas su abrazyvinėmis dalelėmis (smulkios – sausai odai, stambios – riebiai). Jei odos nešveisime ir ant negyvų odos ląstelių tepsime kad ir prabangiausias kaukes, sulauksime tik paviršinio efekto.

Taip pat kartą per savaitę reikia pasilepinti kauke. Jų pasirinkimas šiuo metu išties didelis – ji gali būti skaistinanti, stangrinanti, drėkinanti, maitinanti, valanti ir kt.

Taip pat nepamirškime elementarių bazinių dalykų – dažno pagalvės užvalkalo, rankšluoščio keitimo. Pasistenkime kuo rečiau rankomis liesti veidą, dažniau valykime telefono ekraną.

Veido nusausinimui taip pat galima naudoti vienkartines servetėles. Tai ypač aktualu probleminės, jautrios odos turėtojams.
Rūta Mažeikienė

Ar rudenį odos priežiūra turėtų keistis?

– Viską pasakys oda. Būna tokių momentų, kai, regis, ir puikiausio kremo ima nebepakakti arba jo tampa per daug, oda ima blizgėti. Oda jums signalizuoja, kad laikas keisti priežiūros priemones.

– Tarkime, įsigyju kaukę pas savo kosmetologę. Ar man dar verta grįžti į kosmetologės kabinetą procedūrų su kaukėmis?

– Namuose atliekate tik minimalią priežiūrą. Kosmetologo kabinete, net atliekant kaukių procedūras, viskas vyksta etapais. Pirmas – demakiažas, antras – odos šveitimas, trečias – atpalaiduojantis, liftingo, limfodrenažinis masažas arba masažas su jūsų odos poreikį atitinkančiomis ampulėmis. Ketvirtas etapas – kaukė. Penktas – koncentratai ir serumai.

– Kaip dažnai reikėtų lankytis pas kosmetologą?

– Tai labai individualu, priklauso nuo amžiaus. Odos regeneracija vyksta iki 26-28 paros, vyresniame amžiuje – net iki 60 parų. Oda paruošiama kosmetologo kabinete, tuomet klientas namuose atlieka visus priežiūros etapus, o sekantis susitikimas įvyksta tada, kai oda užsikemša ir reikalauja stimuliacijos. Tokiu ciklu palaikome sveiką ir jaunatvišką išvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)