„Stipriai atsipalaiduoti dėl aprangos stilių negalime, nes dažnai vyksta verslo susitikimai su avialinijų atstovais iš viso pasaulio, tad didžiąją laiko dalį privalomas aprangos kodas biure – formalus, verslo“, – pasakojo kolektyvo žmonės.

Todėl moterys dėvi dalykinius sijonus ir sukneles, švarkus. Vyrai vilki kostiumus ar bent švarko, marškinių ir laisvalaikio kelnių derinius. Negalima į darbą eiti atvira avalyne, palaidinėmis be rankovių, sportine avalyne ir sportine apranga, plėšytais džinsais ar marškinėliais su užrašais. Penktadieniais apranga kiek laisvesnė, tad galimi tvarkingi džinsai ir ryškesnės spalvos, laisvesnio stiliaus suknelės ar sijonai.

Aviacijos akademijos studentai

„Daugelis tarptautinių įmonių laikosi panašaus aprangos kodo, tačiau mūsų atveju jis toks svarbus dar ir dėl to, kad nuolat esame apsupti savo studentų, būsimųjų pilotų, kurie kasdien dėvi uniformas. Esame viena didžiausių regiono aviacijos akademijų, taigi privalome būti visuomet pasitempę“, – atviravo komunikacijos projektų vadovė Agnė Rimeikė.

Tačiau neneigė, kad vasarą norisi šiek tiek laisvės ir artėjant šiltajam sezonui į aprangą jie žiūri kiek lanksčiau, ypač penktadieniais.

„Pastebėjome, kad vis pasipila klausimų, ar galėsime rengtis laisviau, ar galios vasaros aprangos kodas ir šiemet? Pagalvojome, kad birželį, liepą ir rugpjūtį norime praleisti linksmiau, išradingiau ir kūrybiškiau, tad šiemet kiekvieną vasaros penktadienį paskyrėme tam tikrai temai“, – pasakojo kolektyvas.

Į temų kūrimą įsitraukė visas kolektyvas. Darbuotojai apie būsimas temas sužino iš anksto – maždaug prieš mėnesį, kad visi turėtų vienodas galimybes panaršyti savo spintoje ir rasti ką nors tinkamo.

Pasak jų, temų buvo pačių įvairiausių: ir vienos spalvos diena, pavyzdžiui balta, mėlyna, raudona, ir gėlių, skirtingų raštų, aksesuarų tema ir netgi „business rock‘n roll“ tema.
„Pirmąjį iššūkio penktadienį visi buvome pasipuošę jūreiviškais motyvais – biuras buvo dryžuotas“, – prisiminė darbuotojai.

Pasidomėjus, ar sąžiningai kolegos viską vykdė, atstovė neslėpė, kad kaip ir su kiekviena naujove ar iniciatyva, viduje visada kirba jaudulys ir nerimas, ar kolegos susidomės.

„Panašu, kad šį kartą pataikėme! Kiekvieną penktadienį vyksta fotosesijos momentiniu fotoaparatu ir nuotraukos iškart kabinamos priimamajame. Vasaros penktadieniai tapo lengvu netikėtumu – kaskart nežinai, kaip tavo kolegos pasipuoš ar savaip interpretuos temą. O tai labiausiai ir žavi. Nuo pat pirmų dienų įsitraukė net naujokai. Mūsų kolektyvas jaunas ir veržlus, nestokoja idėjų ir tikrai kiekvieną penktadienį stengiasi bent šiek tiek atspindėti dienos temą savo garderobe.

Žaidybiniai elementai visuomet pasiteisina, dėl to šią iniciatyvą susiejome su specialiais prizais. Varžytis gali tiek kiekvienas individualiai, tiek komandomis. Balsuoja visi darbuotojai. Mėnesio pabaigoje skelbiame mėnesio nugalėtoją, o vasarai pasibaigus apdovanosime ir išradingiausią komandą. Džiugina tai, kad kolektyvas aktyviai dalyvauja ir varžosi bei stebina savo išradingumu“, – džiaugėsi ir pridūrė, kad kai kurie kolegos nuotraukas siunčia visiems net iš atostogų ar darbuodamiesi iš namų.

Kol penktadienį DELFI Stilius apsilankė šioje įmonėje, pasirodo, ryte vienas departamentų turėjo strateginę sesiją ne biure, todėl ir patys įsiamžino, kaip jie atrodo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)