„Kokios tendencijos ir mados vyravo šiais metais vestuvių rinkoje?“, – specialistės paklausė DELFI Stilius.

„Pastelinių spalvų ir atspalvių šiemet nebuvo. Dominavo ryškios spalvos. Ypač – rožinė spalva, kaip ir buvo galima tikėtis, kad ji šiemet karaliaus topų viršūnėse, taip ir nutiko. Nuo pudrinės, zefyrinės, pastelinės iki ryškios ciklamenų spalvos ar net vyšninės, marsalos atspalvių“, – prisiminimais dalijosi I. Borkovska.

Anot jos, jei jau dominavo persikų spalva, tai būtinai – ryški, linkusi į oranžinį atspalvį, jei rožinė – tai taip pat ryški.

„Tokiomis spalvomis puošiama šiais metais viskas: ir gėlės, ir stalo dekoras“, – sakė floristė ir pridūrė, kad tokia spalvos koncepcija šiais metais būdinga visapusiškam dekorui.

„Visada stengiuosi įdėti ir šiek tiek gaivesnių, pastelinių spalvų, kad nebūtų per tamsu“, – savo idėjomis dalijosi Inesa.

Inesa Borkovska

Pasak I. Borkovskos, vestuvių dekoro negalima išskirti kaip vien tik dekoro. Jos teigimu, tai yra visa vestuvių tematika.

„Viskas turi būti apgalvota nuo A iki Z. Visada sakau, kad dekoras yra viskas. Tai nėra tik gėlės ar salės papuošimai, viskas prasideda nuo mažų smulkmenų – fotelis ar kėdė, ant kurios sėdės nuotaka, ar net jaunosios drabužėliai, šlepetės, kurias avės ryte“, – pasakojo specialistė.

Tačiau vestuvių dekoro spalvų jaunųjų įvaizdyje vertėtų vengti. Kaip teigė I. Borkovska, geriau, jei šios spalvos pačioje aprangoje ir aksesuaruose nesikartotų. Nebent tam tikrose makiažo detalėse, kai lūpos nuspalvinamos tokiu pat atspalviu.

„Jei puokštė ryški, tamsiai raudona, tai lūpos gali būti irgi ryškiai raudonos, jeigu, aišku, nuotakai tinka“, – tikino Inesa.

Vestuvių puošyba, anot dekoratorės, užsiima ir dirba komanda, todėl nuspręsti ir suderinti spalvinius dalykus nėra jau taip sunku.

„Floristas visada paklausia nuotakos, kaip ji atrodys, kokia bus suknelė, šukuosena ir visos kitos detalės, o tik tada derinama puokštė. Lygiai taip pat ir vizažistas klausia, kokia bus puokštė, kokios spalvos, kokie bateliai, ir tik tada derina makiažą, šukuoseną“, – kalbėjo vestuvių dekoro profesionalė.

Pasiteiravus apie nuotakų įvaizdį, suknelių dizainą ir modelius, I. Borkovska teigė, kad šįmet dominavo klasikinės, tačiau mėgo derinti batelius prie gėlių ir atvirkščiai.

Na, o kitąmet vestuves planuojantiesiems specialistė pataria žvalgytis į garsiausių mados namų pavyzdžius. „Būtent jie diktuoja madas ir tai, koks turėtų būti dekoras, tačiau dėl kitų metų vestuvių spalvos spėlioti dar anksti“, – sakė I. Borkovska.

Vis tik specialistė perspėjo, kad nedarytume didžiausios klaidos – kai nuotaka viską ruošiasi pati. „Negerai, kai nuotakos galvoja, kad viską spės pačios. Tada išeina tikras chaosas, jos nieko nespėja“, – aiškino dekoratorė.

Anot jos, kita didelė nuotakų klaida – puokštė. „Jos atsiunčia puokštės nuotrauką kaip pavyzdį, kad nori būtent tokios. Juk puokštė ir visas įvaizdis turi derėti“, – tikino I. Borkovska.

„Aš visada nuotaką užverčiu klausimais, kad atsakytų į daug man rūpimų dalykų. Jeigu paklausia, kam ir kodėl to reikia, tada paaiškinu tas klaidas. Netinkama puokštė gali sugadinti nuotakos įvaizdį, o tinkama tik paryškins. Lygiai tas pats su kvepiančiomis gėlėmis, pvz., bijūnais, frezijomis... Aš visada sakau, kad privaloma su jomis vieną naktį „permiegoti, susigyventi“ ir išsiaiškinti, ar tas stiprus kvapas neerzina ir yra priimtinas“, – pasakojo vestuvių dekoruotoja I. Borkovska.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)