Negaliu nepaminėti, kad į 10 dienų kelionę išsiruošiau su rankiniu bagažu, o kelionėje įsigyti keli drabužiai ir rankinė bei lauktuvės šeimai ten taip pat tilpo! Gera keliauti lengvai ir atrasti. Tad dalinuosi savo atradimais, kai atostogauji viena.

Nors laimė yra toks kažkoks abstraktus, sunkiai apčiuopiamas dalykas, įmanoma atrasti jos formulę. Visos jos ieškome, vienos – drąsiau, kitos tik slapta pasvajodamos, tačiau siekiame. O jei nesiekiame – metas pradėti! Tad ką galime padaryti šiandien, kad jau ryt būtume laimingesnės?

Lyg iš tikrųjų. Elkis taip, lyg jau dabar būtum išties laiminga. Žmonės, kurie pratinasi šypsotis, iš pradžių tai daro specialiai, ilgainiui įpranta tai dažniau daryti natūraliai. Be to, tie, kurie vaikšto labiau atsipalaidavę, dažniau mato toliau savo nosies ir pakelia akis į dangų ar į medžių viršūnes, jaučiasi laimingesni. Kalbėk garsiau, gestikuliuok drąsiau, bučiuok dažniau. Šie dalykai priartina laimės pojūtį ir aplinkinius. O būti laimingai tarp laimingų žmonių – ar gali būti geriau.

Pozityvumas. Paprastai mus traukia tie, kurie yra laimingi, kurie daugiau šypsosi ir kurie mąsto/kalba pozityviai. Traukia ir žavi tie, kurie tiki (arba žino), kad viskas bus gerai, kad per jų atostogas nelis, kad kamštis tuoj išsiskaidys, o prisvilusios bulvės bus tik paskata vietoj jų pasigaminti sveikų salotų. Stengiuosi visur įžvelgti pozityvią pusę. Ir be priežasties paskambinti vyrui ar draugei. Tiesiog, pasidalinti šypsena ar bučiniu. Jei tai nesigauna savaime, pradėk tai daryti sąmoningai ir nepastebėsi, kaip tai taps įprasta.

Sąrašas. Kiekvieną vakarą po visų darbų ir dienos rūpesčių bei nuotykių atsisėsk ir užrašyk 3 dalykus, dėl kurių šiandien esi dėkinga. Gal susitikai su senai matyta drauge, o gal pagaliau padarei kažką, ką seniai reikėjo, bet vis neprisiversdavai, o galbūt šiandien suvalgei didelį pyrago gabalą be jokio sąžinės priekaišto. Patikėk, taip kiekvieną dieną užrašydama, už ką tu esi dėkinga, pamažu užprogramuosi smegenis mąstyti pozityviai ir žiūrėti į gyvenimą šiek tiek kitu, saulėtesniu, kampu.

Skirk laiko žmonėms. Tai vienas iš svarbiausių dalykų – privalai skirti laiko žmonėms, kurie tau yra brangūs. Susitikimas su draugėmis prie vyno taurės, pasimatymas su vyru mieste, vakariniai žaidimai su vaikais ir galų gale skambutis mamai. Pamatysi – kuo daugiau bendrausi su žmonėmis, kurie tau brangūs, tuo laimingesnė būsi.

Palepink save. Per dažnai pamirštame save. Rūpesčiai darbe, šeima, buitis. Ir žiūrėk, jau kirpykloje nebuvai per ilgai, gero filmo nematei seniai, o ir šypsenos veide nėra. Pradėk nuo paprastų dalykų – prisileisk pilną vonią vandens, užsidek žvakių, pasiimk vyno taurę ir savo mėgstamą knygą. Pamatysi, po tokių terapijų šypsena iš veido nedings visą vakarą. O gal ir dar ilgiau!

Laimę susikuriame mes pačios. Ir tai reikia daryti po mažytį žingsnelį. Aš jau pradėjau!