Avint paplūdimio šlepetes, gali pakisti natūrali eisena, o tai sukelia blauzdos raumenų skausmus, problemas su Achilo sausgysle ir apatinės nugaros dalies skausmus, tvirtina pėdų ir čiurnų chirurgė, daktarė Christina Long.

Su tokiomis šlepetėmis taip pat lengva nusimušti pirštą, suklupti ir pargriūti.

„Avint šias šlepetes pernelyg ilgai ar netinkamai veiklai, gali iškilti daug įvairiausių problemų“, - aiškino gydytoja.

Paplūdimio šlepetės pernelyg dažnai sukelia ir gerokai mažesnes, bet erzinančias problemas, pavyzdžiui, nutrynimus, pūsles ir nuospaudas.

Tokia avalynė taip pat neapsaugo pėdų nuo aštrių daiktų ant žemės, todėl labai lengva įsipjauti ar prasidurti koją. Avint šlepetes, dažnai pasitaiko pėdos nubrozdinimų, nagų nuplėšimų, vabzdžių įgėlimų ar nudegimų saulėje.

Tačiau Ch. Long pažymi, kad populiariosios paplūdimio šlepetės neturėtų sukelti rimtų bėdų, jei bus avimos trumpą laiką.

„Paplūdimio šlepetės tinka trumpalaikiam naudojimui, ypač jei turi paminkštintus padus ir bent šiokią tokią atramą pėdos skliautui“, - sakė ji.

„Jas tinka avėti paplūdimyje, prie baseinų, dušuose, sporto klubų drabužinėse ar trumpam išbėgus į parduotuvę“.

Tačiau yra kelios veiklos sritys, kuriose reikėtų visiškai atsisakyti paplūdimio šlepečių.

Viena iš jų yra vairavimas: šlepetės gali lengvai nuslysti nuo pėdos ir įstrigti tarp pedalų ir grindų.

Taip pat niekada nesirinkite šių šlepečių, jei bėgiosite, leisitės į žygį, daug vaikščiosite, ilgai stovėsite, dirbsite sode ar namo kieme bei sportuosite.
Jennifer Aniston
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)