Sijonas vietoj džinsų

Aišku, džinsai ir sportiniai marškinėliai buvo, yra ir bus universaliausias, taigi ir populiariausias derinys visiems metų laikams. Tačiau jeigu vieną gražią dieną aplankys noras – o moteris, Dievas žino, norai lanko nuolat, – ką nors savo garderobe pakeisti, puikus variantas bus paprastas medvilninis A silueto (platėjantis) sijonukas. Jo ilgis – truputį virš kelių.

Toks drabužis bus ne toks kasdienis, kaip džinsai, bet nė kiek ne mažiau patogus ir neįpareigojantis. Nebekalbant jau apie tai, kad daug vėsesnis karštomis vasaros dienomis.

Sijonas vietoj suknelės

Nors paprasti sportinio stiliaus sijonai yra puiki alternatyva kelnėms, nė vienai damai nepakenks spintoje turėti puošnesnį variantą – iškilmingoms progoms. Ypač jei suknelių nemėgstate dar labiau nei sijonų.

Ieškokite ilgo sijono su į akį krintančiais elementais – kad ir siuvinėtą rožiniais blizgučiais, – priderinkite kuo kuklesnę prigludusią palaidinę (ji vis dėlto neturėtų nukreipti dėmesio nuo pagrindinio apdaro) ir pirmyn priblokšti visų savo stiliumi!

Beje, apie stilių. Jo žinovai sako, kad ne nuodėmė prie tokio sijono apsirengti ir provokuojamą palaidinę, pavyzdžiui, ši sezoną madingi raukinukai. Tiesiog pasirinkite ją panašios spalvos, kad visas apdaras sudarytų suknelės iliuziją.


Sijonas – kaip komplimentas jūsų figūrai

Nesvarbu, koks jūsų sudėjimas ir kokį skaičių rodo svarstyklės, yra vienas drabužis, kuris, stilistų nuomone, tinka absoliučiai visoms moterims: tai midi sijonas.

Tik pasirūpinkite, kad toks sijonas idealiai tiktų ties juosmeniu – nebūtų nei į jį įsirėžęs, nei maskatuotų į visas puses. Vienintelė kūno vieta, kur sijonas gali (ir turi) laisvai judėti, yra klubai. Taip ne tik pabrėšite liekniausią savo figūros dalį, bet ir nesijausite suvaržytos. O specifinis midi sijono ilgis – iki blauzdų vidurio – vizualiai pailgins jūsų kojas.

Sijonas „viršininkei“

Visai nesvarbu, kad iš tiesų nesate didelė viršininkė ar net išvis nedirbate biure: kiekvienos moters garderobe privalo būti pieštuko silueto sijonas. Tokio modelio grožis tas, kad jis gali atrodyti ir labai oficialus, dalykiškas (ypač jei dar pasipuošite švarkeliu ir aukštakulniais), ir padėti sukurti madingą ansamblį laisvalaikiui – pakaks užsimesti kokius nors marškinėlius su roko grupės logotipu, vieną jų skverną užkišti už sijono juosmens, kitą – „pamiršti“ ir įsispirti į sportinius batelius.

Tik turėkite omenyje: pieštuko formos sijono praktiškai neįmanoma nusipirkti parduotuvėje. Ne iš principo, o tokio, kuris idealiai tiktų jūsų figūrai. Tačiau išleidusios nedidelę sumą būsimiems taisymams tikrai nesigailėsite.


Sijonas visiems sezonams

Maksi sijonas gali tapti geriausiu jūsų draugu ir vasarai, ir žiemai, ir visiems kitiems sezonams bei tarpsezoniams. Žemę šluojantis drabužis pirmiausia yra elegantiškas, bet sykiu ir patogus bei, žinoma, universalus. Kai šilta, vilkėkite jį su laisva palaidine ir sandalais, orams atšalus prisiderinkite storą megztinį ir aulinukus.

Kad neatrodytų, jog kiaurus metus segite tą patį sijoną (nors taip ir yra), rinkitės neutralių spalvų arba tamsių gėlėtų raštų audinį – kokie tikrai tinka visiems metų laikams.