Praėjusią savaitę Štutgarte įsikūrusiame padalinyje apsilankė ir DELFI. Čia ne tik buvo galima iš arčiau žvilgtelėti į naujausią koncerno kūrinį, limituoto leidimo „911 Turbo S Exclusive Series“, kurių visame pasaulyje bus parduota vos 500, bet ir iš arčiau susipažinti su galybe skirtingų automobilio detalių personalizavimo variantų. O jų, anot įmonės atstovų, daugiau nei 600.

Nenorintiems gamyklinio varianto „Porsche Exclusive Manufaktur“ siūlo patobulinti bet kurį šios markės automobilį. Susidomėjusiems klientams rengiamos ne tik konsultacijos, bet ir specialūs vizitai į Štutgarto padalinį, kur iki galo aptariamos automobilio dizaino subtilybės.

Pasitelkiant daugiau nei tris dešimtmečius kauptą patirtį padalinyje kasdien įgyvendinamos klientų vizijos, kaip turėtų atrodyti automobilis. Nuo A iki Z: pradedant automobilio eksterjero ir interjero spalvomis, tokiomis smulkiomis detalėmis kaip rankų darbo vairo apsiuvimas ar prietaisų skydo detalėmis, baigiant anglies pluošto durų slenksčius puošiančiais „Exclusive Series“ užrašais.

„Norime, kad klientas net ir po dviejų savaičių kasdienio važiavimo automobiliu atrastų kažką naujo", – kalbėjo Vokietijos automobilių gamintojo atstovai.

Žiniasklaidos atstovams Štutgarte aprodytas „911 Turbo S Exclusive Series“ tapo puikiu pavyzdžiu, kaip galima personalizuoti automobilį pagal savo poreikius.

Nepaprastas – būtent taip naujausią modelį vadina čia dirbantys meistrai bei įmonės atstovai. Tačiau išskirtinumo jam teikia ne 3,8 l tūrio, šešių cilindrų variklis ir ne 607 arklio galios, bet tai, kaip kruopščiai apgalvota kiekviena šio automobilio detalė.

Įdomu tai, kad naujausio modelio automobilis nudažytas specialiai sukurta „Golden Yellow Metalic“ spalva. Koncerno atstovai sako, kad iš pradžių šis pasirinkimas klientams atrodė ganėtinai keistas, tačiau dabar tai paklausiausias iš visų galimų šio naujo modelio spalvų variantų. O jų, sako, kol kas tėra trys – gelsvai auksinė, pilka ir balta. Ateityje planuojama pristatyti dar tris „metalic“ linijos spalvas: raudoną, juodą ir mėlyną.

Anglies pluoštas yra antroji automobilio dizaino ypatybė. Iš jo pagamintas priekinės bagažinės dangtis, stogas ir šoniniai oro aptakai, taip pat ir šoninės oro paėmimo angos bei oro paėmimo anga ant variklio dangčio.

Ratlankių briaunos yra preciziškai padengtos kėbulo spalvos „Golden Yellow Metalic“ elementais.

Visa tai, kas yra matoma eksterjere, puikiai perteikta ir automobilio interjere. Oda dekoruotose lubose išilgai įkomponuotos dvi aukso spalvos perforuotos juostos, tokios, kokios matyti ir ant kapoto.

Aštuoniolika krypčių reguliujamos sėdynes yra apsiūtos aukso siūlėmis. galvų atramose puikuojasi „Turbo S“ pavadinimas. Aukso siūlių akcentai meistrų rankomis apsiuvami ir ant vairo.

„911 Turbo S Exclusive Series“ iš arčiau:

Išskirtinis dėmesys aksesuarams

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series“ modeliui buvo specialiai sukurta ir kelioninių krepšių serija, telpanti į automobilio bagažinę.

Kompanijos atstovai sako, jog kuriant aksesuarus didžiausio įkvėpimo jie sėmėsi būtent iš galingojo superautomobilio. Į krepšius inkorporuotos svarbiausios naujo modelio detalės ir tai lyg maža paslaptis, kurią žino tik „Porsche“ savininkai.

Krepšiai stebina ne tik minimalistiniu dizainu ir aukšto lygio pasiuvimu, bet ir, iš pažiūros, gudriai apgalvotomis detalėmis.

Porsche sako galintys didžiuotis, jog savo aksesuarams naudoja tą pačią minkštą, tačiau patvarią odą, kuria aptraukia ir automobilio saloną.
Kelionių krepšys

Kelioniniams krepšiams papildomo patvarumo suteikia iš anglies pluošto audinio pagamintas dugnas, neleidžiantis rankinei susmukti. Iš anglies pluošto taip pat pagaminti specialūs magnetiniai krepšių užsegimai. Tai – itin praktiška detalė, mat magnetinis užsegimas tvirtai užsifiksuoja, nereikia skirti papildomo laiko tikrinimui, ar rankinė užsegta patvariai.

Krepšiai turi dvi skirtingas rankenas kiekvienam klientui pagal skonį – trumpąją, su „Porsche“ inicialais, mėgstantiems rankines nešioti rankose ir ilgąją, skirtą pasikabinti ant peties. Pastaroji – iš originalaus saugos diržo.

Dar viena įdomybė, kurią pateikė „Porsche“ – tai galimybė transformuoti krepšius ir iš dviejų atskirų modelių sukomplektuoti vieną didelę kelioninę rankinę. Tai ypač praktiška tais atvejais, kai nesinori nešti kelių rankinių arba, kai dviejų rankų neužtenka visiems daiktams aprėpti.

Visi krepšiai apsiūti dviguba auksine siūle, kuri tarsi perteikia „Porsche 911 Turbo S Exclusive Series“ unikalumą ir atspindi jį aksesuaruose.

Prie kelioninių krepšių rinkinio pridedamas ir kostiumų dėklas, pasižyminti nepralaidumu vandeniui, tačiau puikiu pralaidumu orui.

Laikrodis tik išrankiausiems

Dar vienas išskirtinis aksesuaras, prieinamas tik „Porsche 911 Turbo S Exclusive Series“ pirkėjams – laikrodis, pagamintas iš chromo, anglies pluošto ir safyro stiklo.

Aukščiausios klasės oda, aukso siūlės ir net ratlankį primenanti laikrodžio nugarėlė – meistrai stengiasi, kad šis aksesuaras kuo glaudžiau sietųsi su automobilio atributais.

Laikrodžio spalvinė gama parenkama atsižvelgiant į tai, kokios spalvos automobilį pasirinko naujasis savininkas.
„Porsche“ laikrodis

Neperkantiems automobilio šio unikalaus laikrodžio įsigyti nepavyks. Iš viso „Porsche Exclusive Manufaktur“ padalinyje bus surinkta vos 500 laikrodžių – lygiai tiek pat, kiek išleista riboto leidimo automobilių.

Kompanijos atstovai juokiasi – būta atvejų, kai automobilį įsigijęs žmogus panoro net 4 laikrodžių. Tad nuo to laiko galioja paprastas apribojimas: vienas automobilis – vienas laikrodis.

Kol reikiamos dalys pasiekia padalinio slenkstį, užtrunkama net 30 mėnesių, jas gavus ypatingo atsargumo ir kruopštumo reikalaujantis laikrodžių surinkimo darbas meistrui užtrunka net 4 dienas.

Išskirtinių, tik „Porsche“ pirkėjams skirtų laikrodžių kaina siekia beveik 9 tūkst. 950 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)