Viename populiariausių Lietuvos pajūrio kurortų – Nidoje – įsikūrusi juvelyrikos, aksesuarų ir drabužių dizaino pop-up parduotuvė „5 Summer Stories“ neseniai pradėjo trečią savo sezoną, rašoma pranešime spaudai.

Parduotuvė vienija tokius žinomus lietuviškus prekės ženklus kaip „formuniform“, „Body Story“, „OkiikO“, „Tadam!“ ir kitus. „5 Summer Stories“ projektas nuo kitų parduotuvių skiriasi tuo, kad buvo sugalvotas pačių kūrėjų, todėl jie patys pamainomis darbuojasi parduotuvėje.

Jau spėję gerai pažinti Nidos kurorto poilsiautojų poreikius, kūrėjai dalijasi savo idėjomis, ko reikėtų nepamiršti kraunantis atostogų lagaminą.

1. Universalus lietpaltis

Nors lietpaltis yra itin tinkamas šiai lietingai lietuviškai vasarai, bet jis taip pat puikiai praverčia ir tolimesniuose kraštuose – užklupus netikėtai liūčiai, ilgiems pasivaikščiojimams pajūriu vėsesnį vakarą ar iškylaujant gamtoje. Rinkitės lengvą universalaus klasikinio dizaino modelį, kurį galėsite dėvėti ne tik atostogų metu, bet ir grįžę į miestą papildyti juo rudens aprangos derinius.
Universalus lietpaltis

2. Minimalistiniai žaismingi auskarai

Vasaros atostogų metu dažnai nesinori apsikrauti daugybe įvairių papuošalų, tad minimalistiniai auskarai tampa daugelio moterų pasirinkimu. Vis dėlto, net ir minimalistiniai auskarai gali būti žaismingi – rinkitės banano, ledų ar širdelės formos mažus auskarus, o jeigu norite būti labiau pastebima priderinkite ilgą kabančią grandinėlę, kurią galima segti tik vienoje pusėje.
Minimalistiniai žaismingi auskarai

3. Spalvoti ženkliukai

Net jeigu ir esate minimalistinio stiliaus gerbėja, per atostogas visada norisi būti šiek tiek ryškesnei. Tam visai nebūtina rinktis itin išsiskiriančios palaidinės ar suknelės – efektui pasiekti puikiai tinka ir spalvoti žaismingi ženkliukai, papildantys vienspalvį ramių tonų derinį. Tokie ženkliukai gali būti segami ne tik į marškinėlius ar švarkelį, bet net ir į skrybėlę.
Spalvoti ženkliukai

4. Ilgi lino marškiniai

Linas dėl savo savybių ypač mėgstamas vasarą – jis leidžia odai kvėpuoti ir gerai sugeria drėgmę. Pasirinkę ilgus lininius marškinius ar suknelę būsite tikros, kad net ir karščiausią vasaros dieną jausitės gaiviai. Ilgus marškinius galite dėvėti kaip suknelę ar, esant vėsesniam orui, derinti prie siaurų džinsų ar patogių tamprių.
Ilgi lino marškiniai

5. Lengva glaustinukė su petnešėlėmis

Glaustinukės jau senokai užkariavo Lietuvos moterų spintas – jas ne tik lengva derinti prie įvairiausių kelnių, sijonų ar šortų, bet ir itin patogu dėvėti. Jeigu nemėgstate įprastų prie kūno prigludusių glaustinukių, šį sezoną išbandykite laisvą siluetą. Vasarai itin tinkamas glaustinukės variantas – ant petnešėlių. Jis tiks ne tik kaip pagrindinis derinio akcentas, bet ir lietuviškai vasarai taip naudingam sluoksniavimui.
Lengva glaustinukė su petnešėlėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)