Laisvalaikio avalynės vaidmuo


Kasdienėje rutinoje, dirbdama su klientais ir klientėmis, matau, jog poreikis atrodyti nepriekaištingai niekur nedingęs, tačiau visi siekia paprastumo ir tikisi atrodyti stilingai, bet ne prastai. Dažnu atveju renkuosi patarti kiekvienam skirtingai, tačiau viena jungiamoji grandis įkvepia ir padeda sukurti kažką kitokio, netikėto, individualaus, bet vis dar paprasto ir patogaus. Mano sprendimai neretai remiasi laisvalaikio avalyne, kuri, integruota į elegantiškus, sportiškus, hipsteriškus, laisvalaikio ar specifinius derinius, ją atgaivina, būna lyg ta vyšnaitė ant torto, kurios paprastai labai trūksta.

Agnė Gilytė

Komfortas vs. estetika?

Smagu tai, kad mums nebe taip labai rūpi, kaip mus vertina kiti, pagaliau jau neretai sau užduodame ne tik grožio, bet ir komforto klausimą, tad vėl visi keliai veda į laisvalaikio avalynę. Renkantis avalynę ar drabužius, neprivalu apsispręsti, ar nori atrodyti gerai, ar jaustis patogiai. Joje telpa viskas, ten net neverta sukti galvos. Ji man patinka tuo, kad yra universali, patogi ir, svarbiausia, visokia: vienspalvė, ryški, pastelinė, marga, taškuota, dryžuota, verstos odos, marginta aplikacijomis. Sąrašas čia nesibaigia. Tik įsibėgėja. Tie, kas manim tiki, žino, kad niekad nesiūlau to, kuo pati netikiu ir visuomet pirmąją vietą eilėje užleidžiu individualiam stiliui, harmonijai, o ne mados klyksmams.

Madingiausi šį sezoną

Tendencijas žinoti būtina, kad suprastum, iš ko semtis įkvėpimo ir ką gali rasti parduotuvių asortimente. Jei reikėtų išrinkti savo favoritus, turėčiau prisipažinti, kad mirštu dėl naujai atrastų baltų, nekantrauju išbandyti avalynę su aplikacijomis ir rekomenduoju chaki tiems, kurie ieško universalių ir tinkančių visiems metų laikams. Tiesa, net jei ir orai nėra visiškai vasariški ir per balas šokinėti ir į paplūdimį eiti būtina turėti bent vienus ryškiaspalvius batus.

Dabar populiariausi yra verstos odos bateliai bei tinkliniai paviršiai. Jie atrodo labai moderniai, o pėda jaučiasi lyg neavėtų nieko – pati neseniai matavausi, jausmas labai kitoks ir labai džiuginantis. Tiesa, greta pastarųjų, ypač populiarios gyvatės odos imitacijos ir interpretacijos. Visa tai gali panaudoti dvejopai: žaisti kontrastu (skirtingos spalvos, lyg ir nederančios tekstūros bei raštai) arba nuosaikus, kuomet drabužiai ir avalynė papildo vienas kitą.

Agnė Gilytė

A. Gilytės pasirinkimas


Mano sezono atradimas – geltoni arba balti, nes jie puikiai pagyvina mano monochrominį garderobą. Kitos itin madingos spalvos, kurias renkasi mados sostinių stileivos – chaki ir alyvinė.
Kaip turbūt jau pastebėjai, aprangoje šį sezoną topų viršūnėse yra spalvingos aplikacijos – gėlės, užrašai, vaikiški piešiniai.

Batų lytiškumo klausimas

Stilius ir mada, nors neretai šie terminai eina atskirai, jau kuris laikas nutrynė ribas tarp vyriškų ir moteriškų drabužių bei aksesuarų apsirinkimų. Ypač laisvalaikio avalynė šiandien jau yra ne vyriška, ne moteriška, o tiesiog gera, kokybiška ir stilinga. Man visiškai nesvarbu, ar juos kas nors kurdamas galvojo apie male/female stilistiką, man svarbu, kad būtų mano dydis, jei man jie patinka.

Sportas ir seksas

Sportinė avalynė gali būti ne tik neutrali lyties klausimu, bet ir seksuali. Turbūt nėra skanesnio derinio, nei nuogos įdegusios kojos, laisvalaikio bateliai ir lengvutė suknelė ar stilingi šortai su marškiniais. Tiesą sakant, aš juos galėčiau avėti prie visko – man jie atrodo seksualiai ir prie plėšytų ar siuvinėtų džinsų, ir prie kožos, ir prie ilgos suknelės. Kedai, mano galva, kaip ir džinsai, niekuomet nebus nemadingi. Surašiau tiek neiginių, kad turiu papildyti: laisvalaikio avalynė, kurdama įvairius derinius, niekuomet neišeis iš mados. Kartais ji avima subtiliau, palaikant sportinį stilių, kuriant laisvalaikio derinius, o kartais – agresyviau, kartu su athleasure tendencija, ateidama ne tik į gatvės madą, bet ir klasikinį, korporatyvinį ar minimalistinį stilių. Šiandieninėje madoje, kai ribos tarp klasikos, sporto, laisvalaikio ir vakaro yra nusitrynusios, laisvalaikio avalynę galima ir būtina derinti visur ir prie visko. Neseniai iš spintos išsitraukiau savo mėgstamą klasikinio tipo juodą smokingą ir derinau jį su ryškiais, platforminiais sportiniais bateliais.

Agnė Gilytė

Du amžinieji

Laisvalaikio avalynė nuolat atsinaujina, net jei ir nėra sukuriama kažko skandalingai naujo, pailginamas ar patrumpinamas aulas, pastorinamas ar paploninamas padas, integruojama naujų tekstilių ar dekoro elementų. Bet galime būti ramūs, tai vis tiek mūsų mėgstama patogi laisvalaikio avalynė, kurios, kaip ir džinso, iš mūsų niekas neatims. Nebent naujai suinterpretuos. Ir taip bus visada, nes jie yra pakankamai universalūs, kad tiktų skirtingiems skoniams ir stiliams, patenkintų ir jauno, ir seno poreikius, puikiai papildytų ar kontrastuotų su individualiu stiliumi. Lenkiu galvą prieš juos – kitokių tokių amžinųjų nėra.

Mano avimos laisvalaikio avalynės gali rasti „Springs“ parduotuvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)