Atrodykite puikiai, kai lauke karšta

Prieš pradedant kalbėti apie tai, kaip geriausia susišukuoti, kai lauke karšta, svarbu prisiminti keletą taisyklių – vasara jūsų plaukams gali tapti tikru iššūkiu, tad būtina juos atsakingai prižiūrėti. Geriau šukuokitės tvirtu plaukų šepečiu (taip pat gali tikti retos šukos). Atminkite, kad karščiu formuojamos šukuosenos gali padaryti daugiau žalos plaukams ir gali prireikti nemažai pastangų jiems atkurti.
Vasariškos sruogos: švelnios paplūdimio bangelės!

Nėra kitos šukuosenos, kuri labiau primintų karštas vasaros dienas, kaip palaidi, lengvai garbanoti plaukai – tokie, kokie būna kai kurių laimingųjų išsimaudžius jūroje ar nuo švelnaus vandenyno vėjelio.

Jei norite susikurti tokį įvaizdį, įsigykite jūros vandens purškiklį. Šis daugiafunkcinis purškiklis suteikia plaukams gyvybingumo, stiprina lygius plaukus, padidina natūralias garbanas, suteikia drėgmės, spindesio ir puikų kvapą. Purkškite ant drėgnų plaukų ir leiskite jiems natūraliai išdžiūti.

Vos tik plaukams išdžiuvus, pasižiūrėkite, kaip jie atrodo. Jei norite daugiau garbanų, naudokite žemesnės temperatūros nei įprastai metalines garbanojimo žnyples. Apvyniokite kiekvieną sruogą apie žnyples, palaukite keletą sekundžių (ne ilgiau!), paleiskite plaukus ir leiskite jiems atvėsti.

Nešukuokite plaukų – juk norite išlaikyti šį lengvą banglentininkės įvaizdį!

Atsipalaidavusi ir stilinga: vasarinis pusiau kuodas

Jei norite plaukus nešioti palaidus, bet jus erzina atskiros ant veido krentančios sruogos, turime jums tobulą vasaros įvaizdžio pasiūlymą.

Šis paprastas pusiau kuodas daromas taip pat, kaip ir įprastas kuodas, tačiau tik iš viršutinių plaukų. Jei norite patrauklaus lengvo paplūdimio įvaizdžio, leiskite plaukams natūraliai išdžiūti. Šukomis smulkiais dantukais atskirkite viršutinius plaukus ir suriškite juos plona gumyte.

Susukite paprastą kuodą ir prisekite jį segtukais. Norite prašmatnesnio vasaros stiliaus? Prieš sukdamos pusiau kuodą, išdžiovinkite plaukus džiovintuvu šukuodamos apvaliu plaukų šepečiu – plaukai taps puresni ir šiek tiek banguoti. Prieš išeidamos, užpurkškite truputį plaukų lako.

Lyg pavėsyje, arba kaip apsaugoti plaukus nuo UV spindulių

Saulės spinduliai veikia sudėtingą plaukų struktūrą, tad būtina juos apsaugoti, jei planuojate praleisti kelias valandas saulėje. Jei per ilgai būsite UV spindulių šviesoje, plaukai gali išsausėti ir imti lūžinėti. Be to, UV spinduliai veikia ir plaukų spalvą, ypač, jeigu jūsų plaukai dažyti. Vos tik saulės šviesa sustiprėja, plaukai gali tapti šiurkštūs, pasišiaušę ir išsekę.

Bet, naudodamos plaukus saugančias priemones, tokios žalos lengvai išvengsite. Kad apsauga tikrai veiktų, naudokite priemonę esant drėgniems plaukams – taip ji geriau įsigers nei į sausus.
Lengvi purškikliai itin tinka ploniems plaukams.

Naudingos sudedamosios medžiagos ant plaukų sukuria apsauginį sluoksnį, tad rinkitės priemones, kurių sudėtyje nėra silikono, kad šis nenusvertų jūsų plaukų žemyn. Specialūs plaukų aliejai plaukus ir galvos odą aprūpina vitaminais ir mineralais, apsaugo nuo saulės spindulių.

Negalite gyventi be paplūdimio ar baseino? Parodysime, kaip tinkamai prižiūrėti plaukus!

Baseino vandenyje yra chloro, kuris silpnina plaukų baltymų bei keratino lygį ir taip juos sausina. Nuo oksidaciją sukeliančių metalų, kaip varis ar geležis, kurių natūraliai aptinkama vandenyje, šviesinti plaukai gali įgauti žalią atspalvį. Druskingas vanduo šiurkština plaukus. Dėl to gali išblukti spalva, o patys plaukai praretėti.

Kad apsaugotumėte plaukus nuo vandens daromos žalos, pasinaudokite keliomis grožio gudrybėmis.

Nenuplaunamos priemonės apsaugo plaukus nuo pasišiaušimo ir išsausėjimo. Gaminiai, kurių sudėtyje yra daug keratino, veiksmingai sergsti pažeistas šaknis ir plaukų galiukus. Naudokite juos prieš leisdamos laiką saulėje ir praėjus kelioms valandoms po to.

Plaukų aliejai puikiai apsaugo ir pamaitina plaukus – arganų ar kokosų aliejus sušvelnins sausus plaukus. Užtepkite priemonės ir susiriškite plaukus į žemą kuodą.

Naudingomis medžiagomis papildytos plaukų kaukės nuostabiai tinka pažeistiems plaukams. Žaliosios arbatos ekstraktas, vitaminas E ir saulėgrąžų aliejus saugo juos nuo laisvųjų radikalų. Kad kuo stipriau pamaitintumėte plaukus, tepkite kaukę prieš eidamos miegoti ir nuplaukite kitą rytą.

Tapkite undinėle žavingomis kasomis

Jei jūsų plaukai siekia bent pečius, susipinkite paprastą kasą. Pradėkite pakaušio apačioje, apsukite kasą aplink galvą ir prisekite ją keliais segtukais – turėsite stilingą (ir karščiui atsparią!) karūną.

Įspūdingai atrodo žuvies uodegos kasa, be to, ją nesudėtinga susipinti pačioms. Pirmiausia papurkškite plaukus kokiu nors plaukų tekstūrą gerinančiu purškikliu (pavyzdžiui, jūros vandens) ir padalykite plaukus į dvi dalis.

Paimkite mažytę sruogą iš dešinės pusės ir perkelkite ją į kitos dalies vidurį. Tą patį padarykite su plona sruoga iš kitos pusės – perdėkite ją į priešingos pusės vidurį. Tęskite taip toliau, kol supinsite visą kasą iki apačios ir galėsite ją surišti nedidele gumyte. Viskas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją