Savo naujausios, 2017-2018 m. rudens ir žiemos sezonui skirtos kolekcijos įvaizdinę fotosesiją ji vėl patikėjo fotografui Vaidui Jokubauskui, tik šįkart abu nusprendė – pakaks miesto melancholijos, laikas keltis į gamtą.

Šių metų festivalyje „Mados infekcija“ naujausią kolekciją pristačiusi viena sėkmingiausių Lietuvos dizainerių D. Paukštytė liko ištikima savo pamėgtai stilistikai ir spalvinei gamai, rašoma pranešime spaudai.

Jos kolekcija pavadinimu „Poetė“ yra avangardiška, bet kupina elegancijos ir moteriškumo, teatrališka, bet tinkanti kasdieniam dėvėjimui, o spalvos tradiciškai dominuoja trys – juoda, balta ir raudona. Tik vieną tradiciją dizainerė vis dėlto sulaužė, kolekcijos fotosesiją iš didmiesčio erdvių pirmąkart perkėlusi į gamtą.
Dianos Paukštytės 2017-2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos fotosesija

„Ankstesnės fotosesijos būdavo gan niūrios, fotografuotos studijose, todėl šįkart norėjosi spalvų, atvirų erdvių, giliai įkvėpti gryno oro, – pasakoja apie pusmetį tokiai fotosesijai tinkamos vietos ieškojusi D.Paukštytė. – Apvažiavome nemažai parkų ir miškų, kol tarp miškų, ramiame gamtos prieglobstyje, radome žirgyną. Ši vieta ir jos energetika idealiai tiko kiek dramatiškai „Poetės“ koncepcijai.“

Per šių metų Velykas planuota fotosesija dėl itin šaltų orų buvo atidėta iki gegužės, kai orai atšilo tiek, kad akimirksniu sužaliavo pievos ir medžiai. „Taip rudens ir žiemos kolekcijos fotosesija neplanuotai tapo labai vasariška. Neabejoju, kad tai išėjo tik į gerą, – sunkesni audiniai, klostės ir draperijos harmoningai kontrastuoja su ką tik išsiskleidusių lapų trapumu, žolės kilimo lengvumu“, – įsitikinusi dizainerė.

Kone dešimtmetį aktyviai kurianti D. Paukštytė kelių pastarųjų kolekcijų fotosesijas patiki V. Jokubauskui – dažnai nespalvotoje, minimalistinėje estetikoje dirbančiam mados fotografui. „Šią fotosesiją įsivaizdavau tik su Vaidu, nors jam, miesto erdvėse paprastai fotografuojančiam meistrui, gamta kaip ir man tapo labai netikėtu pasirinkimu“, – atvira drabužius miestietėms kurianti dizainerė.
Dianos Paukštytės 2017-2018 m. rudens ir žiemos kolekcijos fotosesija

V. Jokubauskas džiaugiasi, kad su dizainere jie bendrų fotosesijų viziją visada mato labai panašiai. „Pakanka kelių sakinių telefonu, kad suprastume vienas kitą. Tada belieka pasidalinti pasiruošimo darbus ir susitikti fotosesijos vietoje“, – sako kelerius metus su dizainere bendradarbiaujantis fotografas.

Fotografo teigimu, D. Paukštytės kuriami rūbai jam ne tik artimi stilistiškai, bet ir labai tinkami fotografavimui, nes turi mažai dėmesį blaškančių detalių, yra vos kelių spalvų, tačiau teatrališkų, o todėl fotografijai itin tinkančių siluetų.

„Kai niekas neblaško, nuotraukose labiau atsiskleidžia emocija. Šįkart norėjome išreikšti herojų stiprų ryšį su gamta, nes poetė – romantiška, bet tuo pačiu mistiška asmenybė. Buvome sumanę herojes sutapatinti su gamtoje tvyrančia ramybe, savotiška melancholija, o ryšį su supančia aplinka išreikšti per lytėjimą, artumą, per svajingus, ilgesio kupinus žvilgsnius, kurie pasiklysta kažkur toli už miško horizontų“, – naujausios fotosesijos idėją išaiškina fotografas V. Jokubauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)