Sienos

Niekam ne paslaptis, jog spalvos vizualiai pakeičia, kaip mes suvokiame erdvę aplink save. Patariama virtuvėje vengti tamsių atspalvių, labai margai išpuoštų sienų (nors, jei mėgstate, keletas paprastų ornamentų erdvę gali pagyvinti. Tik būkite atsargūs ir neperkraukite mažos erdvės su daug detalių turinčiais raštais).

Tinkamiausias pasirinkimas būtų švelnūs ir šviesūs atspalviai – gelsva, persiko spalva, klasikinė balta, melsva ir panašiai. Pasirinkus tokius atspalvius virtuvė atrodys jaukesnė ir erdvesnė, nei, pavyzdžiui, nusprendus virtuvę išdažyti tamsiai ruda, tamsiai mėlyna, vyšnine ar net juoda spalva.

Virtuvės baldai

Apgalvokite, kokio tipo virtuvės norite – ar tai turėtų būti tik Jums skirta erdvė gaminimui, ar taip pat dalinai socialinė erdvė, kur leisite laiką su svečiais gerdami kavą. Baldus virtuvės apstatymui rinkitės pagal tai. Svarbiausias dalykas – patogumas.

Susiplanuokite, kaip turi būti išdėstytos lentynos, kur turi stovėti viryklė, kriauklė, šaldytuvas, stalas gaminimui. Kad viskas būtų ranka pasiekiama, kai reikia suktis virtuvėje, patariama išdėstyti juos šalia vienas kito, o ne skirtingose virtuvės pusėse.

Jei virtuvė Jums ir pašnekesių prie kavos erdvė, siekiant sutaupyti erdvės, vietoj paprasto stalo rinkitės virtuvinį kampą, kadangi tuo pačiu galėsite ten esančioje daiktadėžėje laikyti dažnai neprisireikiamus rakandus.

Apšvietimas

Ne ką mažiau svarbi virtuvės interjero dalis – tinkamas apšvietimas. Siekiant maksimaliai išnaudoti erdvę ir pasirinkti Jūsų virtuvei labiausiai tinkamą apšvietimą ir šviestuvų išdėliojimą, patariama kreiptis į specialistus. Tačiau niekuomet neprašausite pro šalį rinkdamiesi šviesias lemputes vietoj blausesnių.
Nesirinkite didelių nuo lubų kabančių šviestuvų, kurie atims dalį erdvės – labiau tiks į lubas integruotas apšvietimas, arba mažesni, prie lubų labiau prigludę šviestuvai. Jaukumui sukurti, taip pat galite papildomai su atskiru jungtuku įsirengti apšvietimą integruotą virtuvės komplekte. Šitaip turėsite galimybę pasirinkti, kokio tipo šviesos Jums tuo metu virtuvėje reikia.
Virtuvė

Neperkrautas interjeras

Pagal dabartines virtuvės ir bendrai namų interjero dizaino tendencijas, specialistai vieningai sutaria dėl vieno – šlovė minimalizmui interjere! Siekiant sukurti erdvesnės virtuvės įvaizdį, stenkitės jos neperkrauti retai naudojamais rakandais, visiškai nenaudojamomis smulkmenėlėmis, dešimtimis vazonų gėlių.

Retai naudojamus virtuvės reikmenis sudėkite į lentynas, ar virtuvinio kampo daiktadėžę, iš širdžiai mielų smulkmenėlių geriau pasirinkite tik vieną ar kelias detales.

Ta pati taisyklė galioja ir gėlėms – nors ir labai gražu, tačiau pasirinkite vieną ar dvi nedideles vazonines gėles, o kitoms vietos paieškokite kituose kambariuose. Ypač, jei virtuvėje yra langas, patartina jį palikti atvirą – taip ne tik gausite daugiau šviesos, bet ir vizualiai erdvė atrodys daug didesnė, nei kai palangės nukrautos gėlėmis.
Virtuvė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)