Vasaros metu aš rekomenduoju pasirinkti perlus, nes tai – klasika! Pati turiu „Majorica“ perliukus, paveldėtus iš savo močiutės. Jie niekada neišeina iš mados ir, galima sakyt, kad yra savotiška investicija. Dalinuosi keliais patarimais renkantis auskarus. Jais vadovaudamasi Tu visada būsi stilinga ir pasitikinti savimi.

Ovalo formos veidas

Paprastai tokia veido forma yra platesnė skruostų srityje, truputį siaurėja ties kakta ir smakru. Tokio tipo veidui tinka absoliučiai visi auskarai. Nuo mažyčių iki didžiulių žiedų. Vis tik reikėtų vengti pernelyg ilgų ir plonų auskarų: jie dar labiau ištempia veidą.
Auskarai ovalo formos veidui

Trikampio formos veidas

Šios formos veidui būdinga plati sritis ties antakiais ir kakta virš jų. Nuo skruostų į smakrą veidas siaurėja. Plati ir aukšta kakta, išsišovę skruostikauliai, mažas ir truputį „aštrus“ smakras. Tokiam veidui tiks aksesuarai, kurie sušvelnina veido kontūrus. Puikiai derės ovalūs ar maži apvalūs. Rinkis tokius auskarus, kurie apvalintų apatinę veido dalį. Venk smailėjančių į apačią.
Auskarai trikampio formos veidui

Pailgas veidas

Kakta ir smakras yra vienodo pločio. Atstumas tarp skruostikaulių proporcingas atstumui tarp apatinių žandikaulių. Rekomenduojami apvalūs, stambūs trikampio formos (su aštriu kampu viršuje) ir kvadrato formos auskarai. Jie vizualiai paplatins veidą, suteiks jam apimties ties žandikauliais ir skruostais. Venk plokščių ir ilgų auskarų: jie vizualiai pailgina ir taip pailgą veidą.

Auskarai pailgai veido formai

Kvadrato formos veidas

Šitokios formos veidui būdingos tikslios paralelinės ir tiesios veido linijos nuo kaktos iki smakro, vienodas plotis ties kakta, skruostais ir apatiniais žandikauliais. Tokiam veidui netinka aštriakampiai ir kvadratiniai auskarai. Tiks maži auskariukai ir ilgi auskarai.
Auskarai kvadrato formos veidui

Apvalus veidas

Tokios formos veidui būdinga itin plati dalis tarp skruostikaulių, ties ausimis, taip pat – apvalūs skruostai, smakras. Tiks ilgi auskarai, vizualiai truputį pailginantys veidą. Taip pat – kvadrato ir trikampio formos. Venk mažyčių, žiedo formos auskarų. Pastarieji veidą dar labiau apvalina.
Auskarai apvaliai veido formai