6 000 svarų kainuojančios rankinės tokios geidžiamos, kad, sakoma, yra geresnė investicija nei akcijos. Priešingai nei naujas perkamas automobilis ar papuošalas, jų vertė nusipirkus tik didėja. Viena problema – pirmiausia kažkokiu būdu reikia įsigyti rankinę.

Aukcionų namų ekspertas Maxas Brownawellas aiškina: „Jūs, eilinė moteris, negalite įeiti į „Hermes“ saloną ir nusipirkti rankinę. Turite turėti ilgalaikius santykius su vienu iš jų pardavimų partnerių.“

Kiekvieno „Hermes“ skyriaus pasaulyje direktorius atsakingas už savo skyriaus pardavimus. Sezoniniai užsakymai daromi du kartus, o rankinės gaunamos tik po pusmečio ar po metų.

Išskirtinumas ir mistika, gaubiantys „Hermes Birkin“ ir „Hermes Kelly“ rankines yra fenomenaliai sėkmingas marketingo triukas. Regis, iš visų dizainerių prekės ženklų tik „Hermes“ pavyko sukontroliuoti savo rankinių pardavimą iki tokio lygio, kad jos tapo turtingumo ženklu. Natūralu, kad rankinės populiarios tarp turtuolių ir garsenybių.

Kate Moss turi džinsinę „Birkin“ rankinę. Elle Macpherson, Naomi Campbell, Heidi Klum Alessandra Ambrosio ir daugelis kitų garsenybių turi visų vaivorykštės spalvų „Hermes Birkin“ rankinių, pasiūtų iš įvairausios odos – pradedant stručio, baigiant krokodilo, o rankinių kainos šokteli net iki 35 000 dolerių.
„Hermes“ rankinėmis džiaugiasi Heidi Klum, Kim Kardashian ir Alessandra Ambrosio

Legenda byloja, kad „Birkin“ pavadinimas užgimė tada, kai aktorė Jane Birkin, prancūzų dainininko Serge‘o Gainsbourgo mylimoji, kartą sėdėjo lėktuve šalia „Hermes“ generalinio direktoriaus Jeano Louiso Dumas. Ji turėjo aptriušusią pintą rankinę ir pasakė, kad niekaip negali rasti padorios rankinės. J. L. Dumas pakvietė ją į rankinių dirbtuves ir buvo sukurtas rankinės prototipas. visa kita mados pasauliui jau žinoma.

„Kelly“ modelio istorija ne ką prastesnė. Iš pradžių, 1892 m. ji buvo sukurta kaip jojikių rankinė, o pavadinta aktorės Grace Kelly, Monako princo Rainierio garbei, nes G. Kelly pamatė tokią rankinę filmavimo aikštelėje ir labai susižavėjo.

Ji išpopuliarino didelę rankinę 1956 m., kai dar nenorėdama viešinti savo nėštumo, prisidengė pilvą nuo paparacų. Nuotrauka atsidūrė ant žurnalo „Life“ žurnalo. Nuo tada rankinė asocijavosi su Grace ir buvo pavadinta „Kelly“.
„Hermes“ rankinės

„Hermes“ savo tinklalapyje giriasi: „Kelly“ rankinė – retas, vertingas daiktas. Na o neseniai kompanijos atstovas pabrėžė, jog tokių rankinių pagaminama nedaug, nes yra nedaug jas gebančių gaminti meistrų.

Rankomis viena „Kelly“ rankinė gaminama nuo 18 iki 25 valandų, o „Birkin“ modelis gaminamas dar ilgiau.

Dabar „Kelly“ kainuoja apie 8 tūkst. 500 eurų, „Birkin Togo“ – 7 tūkst. 700 eurų. O štai neseniai deimantais inkrustuota krokodilo odos „Birkin“ rankinė su tikro aukso detalėmis tapo brangiausiai kada nors pasaulyje aukcione parduota šio gamintojo preke – už ją Honkongo aukcione pirkėjas paklojo beveik 340 tūkst. eurų.

Kodėl šios rankinės tokios brangios, paklaustumėte?

„Pažvelkite į siūlę, tai dviguba siūlė. Taigi jei viena prairs, vis tiek neiširs“, – paaiškintų jums bet kuris pardavėjas, laikydamas „Birkin“ modelį rankoje. Naudojama tik 10 proc. geriausios odos. Meistrai trejus-ketverius metus mokomi, kol pagaliau ima gaminti rankines. Kiekvieną rankinę gamina vienas meistras, sudėjus kelias rankines jis atpažintų savo gamintą rankinę.“

Anot pardavėjų, kitų rankinių pamušalas būna iš medžiagos ar pigesnės odos, o štai „Hermes“ vidui naudoja tokios pačios kokybės odą – tai dar labiau padidina gamybos kainą.
„Hermes Birkin“ rankinė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)