Dauguma žmonių žino, kokia šukuosena tinka jų veido formai, tačiau garsenybių plaukų stilistas parodė, kad sklastymo vieta yra ne mažiau svarbi.

Jordanas Garrettas iš „Daniel Hersheson“, dirbęs su Mollie King ir Olivia Palermo, tvirtina, kad kiekviena veido forma turi konkrečią sklastymo vietą.

Pasak jo, pasirinkus tinkamą sklastymo vietą, galite atrodyti itin patraukliai, sumažinti veido putlumą ir sušvelninti griežtus veido bruožus.

Čia jis pateikia paprastą formulę, kaip rasti idealią sklastymo vietą pagal veido formą, kad išryškėtų skruostikauliai, sušvelnėtų aštrūs kampai ar veidas atrodytų lieknesnis.

Ovalus veidas: sklastymas per vidurį

Tokia veido forma, kokia gali pasigirti Jessica Alba ir Cat Deeley, yra pati universaliausia ir tinka bet kokia įvaizdžiui. J. Garrettas pataria tokiu atveju rinktis sklastymą per vidurį, nes taip prailginamas veidas. Jeigu turite kirpčiukus, pasak plaukų stilisto, juos reiktų nešioti ilgesnius, kad ovalumui būtų suteikta kvadrato forma.

Apvalus veidas: sklastymas centre

Jeigu jūs, kaip Jennifer Lawrence, turite apvalios formos veidą, jums reikia sutelkti dėmesį į formos suteikimą, tad rinkitės sklastymą centre. Kai plaukus padalysite per vidurį, tai padės sukurti ilgio ir simetrijos iliuziją.

„Rinkitės sklastymą per vidurį, kad veidas atrodytų lieknesnis, – pataria plaukų stilistas. – Darykite taip kaip Jennifer ir leiskite kelioms sruogoms kristi jums ant veido. Be to, tekstūra gali labai pakeisti situaciją. Taip pat šiai veido formai rekomenduočiau kirpčiukus.“

Pailgas veidas: visada rinkitės ryškų sklastymą šone

Tokio ilgo veido, kokį turi Sarah Jessica Parker, plaukų sklastymo taisyklė – nedarykite jo per centrą. Tiesa, aktorė jai toli gražu ne visada paklūsta.

J. Garrettas pataria ilgų veidų savininkėms visada rinktis ryškų sklastymą šone, nes taip suteiksite veidui platumo.

Nors dauguma moterų nori prailginti savo veidus, ilgų veidų savininkės savo išvaizdą pagerins būtent sklastymu šone.

Širdies formos veidas: rinkitės ryškų sklastymą šone

Jeigu jūs, kaip Scarlett Johansson, turite širdies formos veidą, J. Garrettas pataria plaukus šukuoti taip, kad būtų aiškus šoninis sklastymas, nes taip išryškės jūsų smakro linija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)