A. Gilytė pastebi, kad dažnam lietuviui elegantiška apranga ir dviratis – nesuderinami dalykai, nes bijoma suprakaituoti. Tačiau stilistė mano, kad dviratis gali tapti puikia priemone ir biure dirbantiems stileivoms.

„Gyvendama ir studijuodama Italijoje, o vėliau ir dirbdama vietiniame mados versle, visur keliavau dviračiu – tiek į darbą, tiek į sporto klubą, pietų ar į pasimatymą. Tačiau net ir tokiais atvejais niekada neatrodydavau lyg pabėgusi iš treniruotės. Stilingi deriniai ir netgi aukštakulniai niekada man netrukdė važinėti dviračiu ir Vilniaus gatvėmis,“ – savo patirtimi dalijasi stilistė.

Dažnai keliaudama po Lietuvą ir vesdama seminarus stiliaus, aprangos derinimo temomis, stilistė pastebi, jog daugeliui žmonių trūksta žinių ne tik apie mados tendencijas, bet ir apie medžiagų kokybę, sudėtį ir naujausias jų gamybos bei siuvimo technologijas: lazeriu pjaustytos detalės, klijuotos siūlės ir pan.

1. Suknelė: ir darbui, ir laisvalaikiui

Skirtingų siluetų suknelės iš lengvučio kvėpuojančio audinio, nevaržo judesių, gerai išgarina drėgmę ir išlaiko formą. Taip pat nesiglamžo, o išskalbtos – labai greitai išdžiūsta.

Svarbu pagal figūros tipą pasirinkti tinkantį modelį bei dydį. Visų figūrų tipams tinka suknelės su dirželiu, nes padeda išryškinti liemenį, pabrėžia taliją ir tuo pačiu nukreipia dėmesį nuo probleminių kūno vietų.

Laisvo kirpimo suknutės labiau dera kriaušės ar obuolio formos figūrai. Šios vasaros spalvų paletė labai įvairi: nuo gaivios pilkšvai žydros iki skaisčiai raudonos.
Agnė Gilytė

2. Marškiniai – į darbą ir į šventę

Pastaraisiais metais madoje vyravusią „athleisure“ tendenciją, kuri lėmė sportinių drabužių įsigalėjimą laisvalaikio aprangoje, keičia „athluxury“, kuri reiškia atletiškos ir elegantiškos ar net prabangios stilistikos susiliejimą.

Pasak A. Gilytės, nuo šiol marškinius, kurie pagaminti iš specialaus kvėpuojančio audinio, galime derinti ir su laisvalaikio rūbais, ir su oficialiomis kelnėmis.
Stilistės derinys vyrams

3. Tamprės – nepamainomas šios vasaros atributas

Tamprės jau kuris laikas yra neatsiejama ne tik sporto, bet ir kasdienės aprangos dalis. Jų spalvos ir raštai harmoningai įsilieja į kasdienę aprangą, tad yra puikiai tinkamos ne tik važiuoti dviračiu, bet ir tvarkyti įvairius reikalus mieste, o pasitelkus fantaziją – derinti su klasikiniu švarku ir ilgesne marškinių tipo palaidine.

Apibendrindama šios vasaros sezono tendencijas stilistė pabrėžia, kad jos šiemet itin palankios sportiniam stiliui ar jo užuominoms kasdienėje aplinkoje. Sportiški drabužiai derinami su elegantiškais švarkais, lengvai krentančiomis palaidinėmis, laisvalaikio ir net klasikine avalyne bei džinso ar odos medžiagomis.
Stilistės derinys moterims
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)