Netikėtas vasaros savaitgalis namuose gali būti toks pat įdomus, kaip ir paskutinės minutės išvyka į paplūdimį. Bet abu jie reiškia tą patį – mažiau laiko gerai formai pasiekti. Kadangi deginti kalorijas ilgus mėnesius sporto klube nebėra kada, reikia išgauti didžiausią rezultatą per paskutines kelias dienas iki išvykstant.

Sumani dieta gali daryti stebuklus ir suteikti daugiau pasitikėjimo, o šiek tiek savaiminio įdegio prieš vykstant prie baseino ar į paplūdimį taip pat paskleis savo kerus. Siūlome vadovą, kaip per kelias dienas pasiruošti paplūdimiui. Pradėkime!

Dieta „Ruošiamės į paplūdimį“

Sveikas kūnas ir plokščias pilvas padės jaustis užtikrintai apsivilkus naują bikinį. Tačiau daugumai dietų reikia gerokai per daug laiko, kol galima išvysti pirmuosius rezultatus. Todėl siūlome keletą greitųjų dietų, kurios padės patobulinti kūną (ir odą!) vos per kelias dienas.

¥ Kiekvieną dieną prieš atostogas pradėkite stikline šilto vandens su šviežiais imbierais, dažinėmis ciberžolėmis ir vienos citrinos sultimis. Tai ne tik skanu – prieskonių ir citrinų mišinys paspartins medžiagų apykaitą ir iš karto pasijusite ir atrodysite mažiau patinusios.

¥ Dar geresniam rezultatui pasiekti išbandykite naująją grožio paslaptį – anglies miltelius. Aktyvintoji anglis vadinama puikiu virškinamuoju valikliu, nes ji, turėdama stiprių rišamojo pobūdžio ypatybių, iš kūno pašalina toksinus, dujas, sunkiuosius metalus ir kitus chemikalus.

¥ Itin paprasta ir skanu: kiekvieną vakarą prieš eidamos miegoti suvalgykite šaukštą medaus. Meduje esantis cukrus kontroliuoja kepenų, kraujyje esančio cukraus lygio ir smegenų sąveiką, padeda sumažinti lygį streso hormonų, kūnui neleidžiančių visu pajėgumu deginti riebalų.
Bikinis

„Stipri“ keičia „liekną“ – į savo dienotvarkę prieš atostogas įtraukite keletą treniruočių

Kadangi vienas pagrindinių šios vasaros tikslų yra būti stipriai (ir turėti ryškius kūno kontūrus), pateiksime keletą idėjų, kaip mankštinti visą kūną. Kiekvieną pratimą darykite po 10–15 kartų ir visus pratimus iš eilės pakartokite 3 kartus.

¥ Pritūpkite ir darykite įtūpstus šokinėdamos – tai puikus pratimas sėdmenų ir kojų formai pagerinti.

¥ Pakaitomis darykite „žmogaus-voro“ atsispaudimus ir šuoliukus – pamatysite, kaip iš karto išryškės pilvo raumenys.

¥ Bokso pratimai į orą ir platūs pritūpimai – puikus būdas paryškinti viršutines kojų dalis.

¥ Šuoliukų išžergiant ir suglaudžiant kojas bei kilnojant rankas su svarmenimis rezultatas – daugiau jėgos ir lieknesnė figūra.

Kaip susikurti gražų paplūdimio įdegį

Natūraliai bronzinis kūnas paprastai atrodo sveikesnis, gaivesnis ir net lieknesnis. Tinkamai užtepta savaiminio įdegio priemonė iš karto paslėps iki 1 kilogramo. Štai, kaip tinkamai tai padaryti.

¥ Kai kalba pasisuka apie savaiminį įdegį, svarbiausia yra pasiruošimas. Po skutimosi nušveiskite odą šveitikliu be aliejų, kad ši taptų lygi ir švelni. Daugiausia dėmesio skirkite keliams, kulkšnims, alkūnėms ir kulnams. Prieš pradėdamos įdegio procedūrą nusausinkite odą ir patepkite ją švelniu drėkinamuoju kremu.

¥ Yra tiek daug skirtingų konsistencijų priemonių, tad svarbiausia išsirinkti tinkamiausią pagal savo poreikius. Purškikliai puikiai tinka, kai norima iškart pastebimo rezultato, ir toms vietoms, kurias sunkiau pasiekti (pavyzdžiui, nugarai). Duše naudojamos priemonės rekomenduojamos, kai pageidaujama odai palaipsniui suteikti įdegio efektą ir kartu ją drėkinti. Putos itin patogios, nes jos dažniausiai turi atspalvį ir galima matyti, kurias vietas jau patepėte.

¥ Atsirado savaiminio įdegio dėmių ruoželių? Išspauskite citriną ir į sultis įmaišykite rudojo cukraus. Įtrinkite mišiniu dėmėtas vietas – taip jas pašviesinsite.

¥ Kūno kontūrams skirtos priemonės puikios, jei norite pagerinti ar suintensyvinti savaiminio įdegio rezultatus. Kūno kosmetika ir specialioji bronzinė pudra padės pasiekti įspūdingų rezultatų.

Paprasta taisyklė: tamsesnės sritys bus ne tokios matomos, o paryškintos vietos – labiau pastebimos. Naudokite tamsesnius atspalvius kelių, blauzdų, kulkšnių, vidinių bei išorinių šlaunų kontūrams paryškinti.

Taip pat tepkite šių atspalvių priemonių ant krūtinės (ties V formos iškirpte) ir po raktikauliais. Nepamirškite spalvų perėjimo iš tamsesnių vietų į šviesesnes, kad rezultatas atrodytų natūralus.

Pasirinkite tobulą bikinį ir paslėpkite papildomus kilogramus
Pasirūpinus puikiu įdegiu, svarbu pasirinkti savo kūnui tinkamą maudymosi kostiumėlį. Štai keletas patarimų apsiperkant.

¥ Vilkint aukštai iškirptą maudymosi kostiumėlį ar bikinio kelnaites, kojos atrodo ilgesnės.

¥ Jei norite dar šiek tiek paryškinti kontūrus, maudymosi kostiumėlis su iškirpimais virš klubų padės paslėpti tiesią figūrą.

¥ Nukreipkite dėmesį nuo savo sėdmenų akį traukiančia bikinio viršutine dalimi. Dėmesį patrauks neoninės spalvos ar metalo aplikacijos.
Maudymosi kostiumėliai pagal figūros tipą

Būdamos saulės atokaitoje, turite prisiminti vieną dalyką

Norint jaustis puikiai paplūdimyje, prie baseino ar parke, itin svarbu palaikyti tinkamą drėgmės lygį. Reikia ne tik gerti daug vandens – tokie užkandžiai, kaip agurkai, arbūzai, obuoliai ar uogos, taip pat turi daug vandens. Be to, jie padės atsikratyti vandens pertekliaus ir neleis pilvui pūstis. Mėtų arbata atvėsins kaitinant saulei, nes joje esantis mentolis suaktyvina į šaltį reaguojančius kūno receptorius.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)