– Kas veido odai atsitinka vasarą?

– Ji pasikeičia. Didžiulę įtaką turi saulė, pasikeitusi temperatūra, padidėjęs dulkių lauke kiekis, oda ima labiau prakaituoti, kemšasi poros, ji tampa jautresnė. Iš esmės, riebi oda ima sausėti, o sausa tampa dar jautresnė. Kiekvienas atvejis yra labai individualus, tad rekomenduočiau pasitarti su kosmetologu ir tuomet pasirinkti priemones vasarai.

– Ar būtini kremai su SPF? Ar visada reikia juos naudoti?

– Yra daug įvairių teorijų. Reikėtų paminėti, kad dabar labai daugėja susirgimų melanoma ir pastebimas plonėjantis ozono sluoksnis. Pavyzdžiui, Australijoje tikrai kasmet atsiranda vis daugiau vėžinių susirgimų. Yra ultravioletiniai A ir B saulės spinduliai. B paveikia tik mūsų epidermio sluoksnį, o A – dermos sluoksnį.

– Ar kremai nuo saulės apsaugo nuo visų spindulių?

– Taip. Tiek nuo A, tiek nuo B. Dabar yra dvi kategorijos žmonių, kurie pasisako už ir prieš kremus. Galima naudoti ir natūralias priemones, bet, pavyzdžiui, aviečių kauliukų aliejus apsaugo tik 25 proc.. Taigi, galima naudoti, bet pilnos 100 proc. apsaugos vis tiek nebus. Kremas su SPF50 apsaugo tik 98 proc. mūsų odos, tai tokio 100 proc. apsauginio kremo nėra.

– Kaip rinktis apsauginį kremą? Kokios apsaugos reikia, tarkime, tamsesnio gymio, nuo saulės neraudonuojančiam žmogui?

– Tokiam žmogui reikėtų mažesnės apsaugos, nei šviesiaodei merginai. Pavyzdžiui, dažniausiai tamsesnio gymio merginos turi riebesnę odą ir dėl to joms reikėtų naudoti lengvesnės konsistencijos priemones.

– Kokį SPF rinktis, jei ant veido yra daug apgamų ir dėmių?

– SPF 50. Kuo didesnį. Ypatingai vasaros metu. Kaip ir minėjau prieš tai, SPF 50 apsaugo tik 98 proc., o SPF 15 – 93 proc. Tačiau tai vis tiek turi įtakos. Jei jau yra galimybė įsigyti stipresnę apsaugą, tai aš tik už tai.

– Ar yra laikas, kai galima pasideginti be apsauginio kremo?

– Galima degintis 20 minučių, bet piktnaudžiauti nerekomenduoju, ypatingai nuo 11 iki 16 val. kai saulės spinduliai labai aktyvūs. O nuo ryto iki 11 valandos pagulėti 20 minučių tikrai galima, bet viską reikia daryti saikingai.

– Nuo ko atsiranda pigmentinės dėmės?

– Pigmentacija yra pati sudėtingiausia kosmetologijos sudėtis, nes labai dažnai ji atsiranda net ne nuo saulės, o nuo vaistų, kontraceptinių priemonių ar nėštumo. Labai dažnai pas mane ateina klientės ir sako, kad nebuvo saulėje, bet štai atsirado pigmentinė dėmė. Iš savo patirties irgi galiu pasakyti, kad teko gerti vaistus nuo kurių po kiekvieno įbrėžimo atsirasdavo pigmentinė dėmė, nors saulėje nesidegindavau. Taigi, pigmentacija ne visada atsiranda dėl saulės, dažnai deginamės ir vaikystėje, o tas pigmentas kaupiasi ir vėliau kažkas išprovokuoja pigmentines dėmes.

– Ar jos pavojingos, ar tai tik estetinė problema?

– Pigmentacija yra pirmas skambutis, kad kažkas yra ne taip. Tai pirmasis požymis, kad oda pradeda senti ir nuolat kartoju savo klientėms, kad reikia naudoti antioksidacines priemones t.y vitaminą E, C, taip pat galima gerti papildus, gerai apsaugo cinkas, vitaminai C, A, B.

– Dažnai pamirštama saugoti lūpas. Ar būtina jas tepti priemonėmis su SPF?

– Būtinai reikia apsaugoti ir lūpas. Rinkoje atsirado kremai su SPF, kurie skirti būtent lūpoms. Joms apsaugoti reikia naudoti priemonę su SPF30. Galima naudoti ir tą patį, kurį naudojame kūnui.

– Kokie 3 svarbiausi dalykai ruošiantis vasarai?

– Apsauga nuo saulės, giluminis valiklis ir regeneracija bei atstatymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)