1. Nusipirkite ortopedinį įdėklą.

„Visuomet patariu nusipirkti specialius batų įdėklus, skirtus aukštakulniams“, – sakė ji. Tokie įdėklai suteiks pėdai geresnę atramą bei sušvelnins smūgį, kurį pėdos patiria einant.

2 Rinkitės batelius, kurių pirštų dalis šiek tiek užsiriečia į viršų.

Nevertėtų rinktis batelių, kurių priekinė dalis yra per kieta ir einant nesiriečia į viršų. Dėl to pėdos bus sukaustytos ir eisena bus nenatūrali.

„Įsitikinkite, kad priekinė batų dalis šiek tiek išlenkta į viršų“, – rekomenduoja medikė. Tačiau ji pabrėžia, kad batai neturėtų būti per daug lankstūs. „Tikrai nereikia jų lenkti per pusę“ – sakė ji.
bateliai

3. Rinkitės batelius storesniu kulnu.

Kadangi tokios pakulnės plotas bus didesnis, batai bus patogesni už batelius itin siaura pakulne. Tokie batai leis jaustis tvirčiau ir stabiliau. Kuo storesnis ir platesnis kulnas, tuo batai patogesni, sakė H. Brenner.

4. Rinkitės batus su platforma priekine bato dalyje.

Batai bus gerokai patogesni, jeigu priekinė jų dalis bus su nedidele platforma. Tuomet galėsite apsiauti ir batelius su dvylikos centimetrų pakulne, tačiau dėl tokios platformos tokio kulno aukščio nejausite.
„Be to, tokia platforma sugers smūgį jums einant“, – paaiškino H. Brenner.
Faktai apie aukštakulnius
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)