1. Prasisek marškinius.

Garsenybių stilistė Joey Tierney pataria – pirmas dvi marškinių sagas palikite atsegtas. „Niekada nieko neužsekite iki pat viršaus, išskyrus sportinę striukę ar paltą.“

2. Nublizgink batus.

Stilistų teigimu, gerai nublizgintų batų spindesys – ne paskutinėje vietoje. Spindintys batai mažų mažiausiai atrodo puošniai.

3. Derink aksesuarus.

Dizainerio Johno Varvatos teigimu, „patarsimas gali atrodyti super paprastas, bet dėl Dievo meilės – priderinkite diržą prie batų“.

4. Tegul diržas bus kuo paprastesnis.

Dizainerio Billy‘o Reido patarimai apie diržų pasirinkimą laba paprastai: „Aš pats turiu nedaug diržų, o tie, kuriuos turiu, yra iš kokybiškos odos. Man patinka paprasti diržai su žalvarinėmis sagtimis, kurie tinka tiek prie džinsų, tiek prie kostiumo.“

5. Paįvairink pagrindinius drabužius.

Balti klasikiniai marškiniai. Ir vis tik čia įmanomos variacijos, pavyzdžiui, mažesnė marškinių apykaklė. Arba pabandykite džinsinius marškinius su spaudėmis vietoje susagstomų marškinių.

6. Šalin marškinėlius.

Daugeliui vyrų atrodo, kad po baltais marškiniais būtina vilkėti baltus marškinėlius. Priešingai – tai praėjusio amžiaus šešto dešimtmečio palikimas, ir ne pati stilingiausia detalė. Jei marškiniai nėra perregimi, marškinėlių tikrai nereikia.

Marškiniai

7. Keisk diržus.

Vyrai dėl tingėjimo turi vieną ar du diržus. Jei kolekcijoje – daugiau nei du diržai, sveikiname – daraisi stilingas vyras.

8. Kojinės svarbu.

Paprasčiausia taisyklė renkantis kojines – jų spalva niekada neturi būti tokia kaip batų. Kojines derinkite prie kaklaraiščio, prie marškinių ar liemenės.

9. Atlaisvink kaklaraiščio mazgą.

Jei aplinkybės reikalauja pasirišti kaklaraištį (einate į darbo pokalbį ar vakarieniauti su turtinga paveldėtoja), gali atrodyti, kad jis turi būti nepriekaištingai parištas. Iš tiesų kaklaraiščiui kartais reikia lengvo baigiamojo štricho – pavyzdžiui, kiek atlaisvinti mazgą.

10. Daugiau spalvų.

Paprasčiau būdas paįvairinti savo drabužių spalvų paletę – įsigyti klasikinius blausiai rožinius ar įdomaus rašto marškinius.

11. Įrėmink apykaklę.

Kad nepriekaištingo įvaizdžio nesugadintų užsirietę marškinių apykaklės kampai, įsigyk apykaklės kampų laikiklį.

12. Nešiokis šilkinę nosinaitę.

Yra keli neginčijamai stilingi dalykai, vienas iš tokių – šilkinė nosinaitė. Tai subtilus, paprastas aksesuaras, kuris pravers, jei reikės kam nors nušluostyti ašaras, pasivalyti kaktą ar sugerti nuo stalo užtiškusio popietinio viskio su ledu.

13. Susirask siuvėją

Gabus siuvėjas pataisys naują drabužį arba atgaivins seną drabužį, kurĮ jau ruošėtės išmesti.

14. Medžiaga turi būti kokybiška.

Ne mažiau nei geras siuvėjas svarbu kokybiška medžiaga. Geriau mažiau daiktų, bet tegu jie bus kokybiški.

15. Turėk batus su auliukais.

Bent kartą patartina įsigyti batus iki kulkšnių. „Eikite ir nusipirkite Jimmy Choo vyriškus batus iki kulkšnių, – pataria stilistė Joey Tierney. – Jie rafinuoti, bet nepretenzingi.“

16. Išbandyk ką nors ultramadingo.

Išmintingo vyro garderobe dominuoja klasikiniai, laikui nepavaldūs daiktai. Tik sutikite – nesunku turėti bent vieną ultramadingą daiktą ar drabužį. Šiemet, J. Tierney teigimu, ultramadingas drabužis – marškiniai su stačia apykakle, be atvartų.

17. Įsigyk šio sezono madingiausios spalvos daiktą.

Stilistės J. Tierney teigimu, tai tamsiai vyšninė spalva.

18. Investuok į odinę striukę.

Praktiškai kiekvieną drabužių ansamblį lengva atnaujinti, atgaivinti, apsivilkus odinę striukę. Na o kokybiška odinė striukė metams bėgant atrodo vis gražiau.

19. Išsirink savo figūros tipui tinkančius drabužius gaminantį prekės ženklą.

Radus figūrai tinkančius drabužius gaminantį prekės ženklą apsipirkimo procesas žymiai palengvėja, mano stilistė J. Tierney. Jei jūs lieknas, aukštas, tiks „Varvatos“ drabužiai. Kresnas, platesnių pečių? Rinkitės „Hugo Boss“.

20. Iš naujo atrask rankinį laikrodį.

Šiais laikais, kai visi žiūri į mobilųjį, norėdami pamatyti, kiek valandų, rankiniai laikrodžiai tapo aksesuarais, o pirminę paskirtį kaip ir prarado. Billy‘is Reidas siūlo įsigyti klasikinį rankinį laikrodį, o ne pigiai blizgantį niekutį. „Man patinka seni laikrodžiai su odine ar krokodilo odos apyranke“, – sako dizaineris.

21. Rinkis praktiškus aksesuarus.

Kalbant apie vyriškus aksesuarus, mažiau yra daugiau. Dizaineriui B, Reidui patinka, kai aksesuarai turi paskirtį. „Tai reiškia, kad jie ir funkcionalūs, ne tik atlieka dekoratyvinę funkciją. Kaklaraiščio segtukas prilaiko kaklaraištį, megzta kepurė šildo galvą. Tokie aksesuarai man atrodo reikalingi“, – sako jis.

22. Pagalvok, kaip džinsai atrodys po metų.

Perkant džinsus, galioja viena nesudėtinga taisyklė pataria dizaineris B. Reidas – pagalvokite, kaip džinsai atrodys po metų dėvėjimo. Jei panašu, kad nešiojant džinsai dailiai nusitrins, tuomet puiku.

23. Nenuvertink kepurių ir skrybėlių.

„Skrybėlės visada stilingas atributas, – įsitikinusi stilistė J. Tierney. – Galima rinktis minkštą fetrinę skrybėlę, o priklausomai nuo amžiaus, kepurė su snapelių visada atrodys žaviai.“

24. Svarbiausia – patogumas.

B. Reido teigimu, svarbiausia – jaustis patogiai. „Kartais norisi, kad marškiniai būtų apgludę, kartais norisi laisvesnių. Minkšta medžiaga tiks laisvesniam modeliui, standesnė – labiau apgludusiam variantui. Gerai sukirptos, tiesios kelnės įprastai tinka daugumai figūros tipų. Visiškai nesudėtinga, tiesa?“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)