Tačiau neabejoju, kad ir tu, ir aš, esame ir nusivylusios savo pirkiniais. Ypač tuomet, kai keliaujame į parduotuvę, norėdamos kompensuoti kažką, kas nepasisekė ar pasidovanoti sau prizą už laimėjimą. Tada, remdamosi emocijomis, perkame bet ką ir bet kaip, nes tuo metu tėra svarbu „ką nors įsigyti“. Perkame nebūtinai daug ar „už brangiai“, tiesiog nė kiek nesvarstydamos, ar šio pirkinio mums tikrai reikia. O netrukus ir prasideda sąžinės graužatis bei auga tikimybė spintoje turėti dar vieną nedėvimą drabužį.

Tad šįkart noriu su tavimi pasikalbėti apie pirkimo strategiją - kaip pirkti protingai, neapsikrauti daiktais ir visada džiaugtis savo spintos turiniu.

Tavo spinta. Prieš eidama apsipirkti, gerai išanalizuok savo spintos turinį. Ką jau turi ir ko dar trūksta naujam sezonui. Galbūt turi puikų pieštuko formos sijoną, tačiau niekaip nepriderini tinkamų batų ar pėdkelnių? O gal tavo švarkas jau gerokai patrintas ir vertėtų įsigyti naują? O gal tavo spintoje tiesiog trūksta kelių ryškių detalių: šalikėlio ar rankinės. Visa tai gali ir susirašyti, jei jauti, kad tai padės tau nenukrypti nuo tikslo.

Tavo figūra. Jei dar nežinai, išsiaiškink, koks tavo figūros tipas. Tai padariusi suprasi, kokie rūbų siluetai tau tinka labiausiai. Neretai pasiduodame tendencijoms ir įsigyjame tik madingų drabužių, kurie mums tiesiog netinka ir galiausiai arba atrodome keistai, arba jie lieka kaboti spintoje nedėvimi.

Žvalgyba. Geriausia būtų įėjus į prekybos centrą nepulti pirkti pirmos akį užkabinusios suknelės, o tiesiog neskubant pasivaikščioti po parduotuves, apsižiūrėti, kas ką siūlo ir už kiek.

Internetas. Pirkimas internetu yra labai patogus dalykas, nereikalaujantis daug laiko, o jeigu gavus drabužius pamatysi, kad tau jie netinkami - visada gali juos grąžinti. Tik nepatingėk to padaryti - atsikratyti netinkamų daiktų yra būtina.

Patogi apranga. Galiausiai einant apsipirkti labai svarbi yra tavo apranga. Turi jaustis patogiai: avėti patogią avalynę ir drabužius, kuriuos galėsi ne vieną ir ne tris kartus lengvai apsirengti ir nusirengti. Tad apgalvok, jei ir jautiesi puikiai su sijonu ir pėdkelnėmis, kiek kartų užteks kantrybės visa tai nusivilkti ir vėl apsivilkti? Patikėk, prekybos centruose mažai kas žiūri į aplinkinius, dažniausiai visi spokso į vitrinas ir planuoja savo pirkinius. Tad nebijok atrodyti kasdieniškiau.

Daugiau patarimų: www.gilyte.lt

Straipsnio turinys kurtas bendram A. Gilytės ir PC „Akropolis“ projektui.