Sporto mada nejučiomis persikelia ne tik į mūsų sporto krepšius, bet ir drabužines, avalynės pasirinkimus ir net kosmetines. Juk dažytis į sporto salę daugeliui moterų atrodo natūralu ir savaime suprantama, nors aš, kaip vizažistė, esu prieš dažymosi madą ten, kur liejamas prakaitas. Stojuosi piestu ir skubu paaiškinti, ką daryti ir ko vengti makiažo rutinoje sportuojant.

Ne naujiena, kad makiažas kemša poras. Prakaitui išsiskiriant atsiveria poros, o makiažas sustabdo visas galimybes odai kvėpuoti. Lengvas nereiškia nekemšantis, nepamirškite to. Dėl to papuolate į užburtą ratą - kuo daugiau maskuojat, tuo daugiau ir atsiranda, ką maskuoti. O kompleksams sporto salėje juk ne vieta. Taip pat visi paviršiai, kurie nuolat kontaktuoja su rankomis bei kojomis kaip, pavyzdžiui, jogos kilimėliai, dviračių rankenos ar svoriai yra puiki dirva veistis bakterijoms, kurios sukelia spuogus. Jei dėvite makiažą, tai puikus paviršius, už kurio bakterija gali „užsikabinti“ ir net iššaukti aknę. Juk veidą paliečiame vidutiniškai 3,6 kartus per valandą!

Keli patarimai, ką daryti ir ko nedaryti sporto salėje:

- Visada prieš treniruotę ir po jos kruopščiai nuvalykite veidą miceliniu vandeniu ir nepatingėkit atkreipti dėmesio į sudėtį. Idealu „sulfate–free“ - jis nesausins ir nedirgins. Niekada nenaudokite nieko, kas per daug maitina arba produktų, kurių pagrindą sudaro aliejai. Sporto metu jausitės ne komfortabiliai, o kaip su taukų kauke ant veido.

- Jei negalite būti be makiažo, naudokite sausą pudrą. Geriausia, jog būtų mineralinė ar kuo natūralesnė. Jei norite ką nors išryškinti, išryškinkite antakius. Juk jie sezono viršūnėje, plius antakiai suteikia veidui gyvumo ir tarsi atveria bruožus.

- Nemaskuokite viso veido, o naudokite maskuoklį lokaliai. Dengti spuogams ar patamsėjusiems paakiams. Jausitės gerai, o oda nenukentės.

- Jei nenorite atrodyti suprakaitavusi, atraskite ryžių popierėlius–sugertukus veidui. Riebiaodėms tai išsigelbėjimas ne tik sporto salėje, bet ir kasdieninėje rutinoje!

- Lūpoms naudokite lūpų balzamą su spalva. Jis drėkins lūpas ir duos veidui gyvasties suteikdamas natūraliai išryškintą spalvą.

- Nenaudokite ryškaus ir sunkaus makiažo ne tik todėl, kad tai kenkia odai, bet ir todėl, jog jūs ateinate į sporto salę. Jei galvojate, jog niekas nepastebi dūminių akių ar ryškių lūpų - klystate. Viskam turi būti laikas ir vieta.

- Man gražiausia rausvų žandų ir prakaito išmušta moteris, nes tai jos valios įrodymas. Sportas tai sveikata, nepamirškite to ir rūpindamosios savo odos priežiūros rutina!

Daugiau grožio patarimų - tinklaraštyje.