Šis leidinys bus nemokams ir platinamas lietuvių bei anglų kalbomis. Šeštadienį, balandžio 22 d., 15 val., „Lofte“, didžiausioje dizaino ir mados mugėje „Uptown Market: We Love Spring“ įvyks oficialus „Created in Lithuania“ pristatymas. Naujieną Lietuvos dizainui neabejingiems skaitytojams pristatys leidinio idėjos autorė Živilė Diawara ir kūrybos vadovė Marija Pulokaitė. Pristatyme dalyvausiantys žiūrovai turės galimybę pirmieji Lietuvoje gauti nemokamą leidinį. Vėliau jis bus platinamas visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir užsienio šalyse.

Kaip rašoma pranešime, „Loftas“ ketvirtus metus organizuodamas dizaino mugę „Uptown Market“ pajuto nuolat didėjantį poreikį pristatyti aktualius Lietuvos dizaino kūrėjus ir prekinius ženklus. Tai akcentuoja ne tik didėjanti tokių prekių ženklų pasiūla, bet ir sparčiai auganti originalių ir kokybiškų pirkinių ieškanti vartotojų grupė. Todėl „Created in Lithuania“ tikslas – kuo platesnę auditoriją supažindinti su geriausiais lietuviškais dizaino produktais, atskleisti jų unikalumą, kokybę ir vertę,“ – pasakoja Ž. Diawara.

Naujo leidinio leidinio pristatymą lydės diskusija tema „Ar lietuviškas dizainas tik trendas ar perspektyvi verslo niša?“ Diskusijoje bus siekiama apžvelgti sparčiai augančią lietuviško dizaino industriją ir atsakyti į klausimas, kas lėmė šį smulkių kūrybinių verslų augimą? Ar tai nėra tik trumpalaikė mada? Ar iš tokio verslo galima užsidirbti? Kokios šio verslo perspektyvos ir ką turime daryti, kad geriausi tokio verslo pavyzdžiai kurtų ir garsintų unikalų Lietuvos įvaizdį pasaulyje?

Diskusijoje dalyvaus ženklodaros specialistas, dizaineris Aidas Urbelis, interjero ir daiktų dizainerė Dalia Mauricaitė-Kalinauskienė, dizaino dėstytoja Giedrė Fledžinskienė ir „March design studio“ direktorė Eglė Opeikienė. Diskusiją moderuos Inga Norkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)