Taip yra ne veltui, kadangi dauguma šią šventę apibūdina kaip svarbiausią savo gyvenime, todėl ir precizijos kiekviename darbe norisi išskirtinės. Tad atstovaudama grožio specialistus, apibūdinsiu priežastis, kodėl jaunosios makiažo kaina išauga.

Pirma, visa meistrų komanda dirbdama su jumis tą dieną jaučią didėlę pareigą bei atsakomybę. Man, kaip vizažistei, tai yra ne tik darbas. Aš tą dieną turiu įsikūnyti ir į psichologą ar gerą draugę tam, kad nuraminčiau jaudulį ir sukurčiau ramybę bei harmoniją jaunosios aplinkoje. Dėl to dažnai stengiuosi jaunąją apriboti nuo aplinkos, užsidaryti kambaryje dviese ir sukurti mėgavimosi procesu malonumą, be jokių išorinių dirgiklių.

Antra, teisingai nėra tobulai. Teisingai atliktas makiažas nereiškia, kad jis atliktas tobulai. Tobulumas, tai viena pagrindinių sąlygų jaunosios makiaže. Naudojami aukščiausios kokybės produktai, itin daug dėmesio skiriama odos padengimui, drėkinimui, todėl makiažas užtrunka net iki dviejų valandų. Taip pat maskuojamos rankos, dekoltė, kaklas. Tai taip pat užima nemažai laiko. Rezultate makiažas turi būti nematomas, tačiau atrodantis nepriekaištingai. Ypač svarbu, jog jis turi atlaikyti karštį, lietų, sniegą, ašaras ar bučinius iki pat sekančios dienos ryto!

Trečia, šis makiažas yra fotosesijoms, dieninis, vakarinis makiažai viename. Juk vakarinis makiažas yra ryškus, kuris dienos metu gali būti per daug iššaukiamas. Fotosesijų makiažas taip pat dažnai gana intensyvus. Tad jūsų meistro užduotis sujungti visus ir padaryti nepriekaištingą galutinį variantą, kuris ir dienos metu atrodytų stilingai ir tobulai.

Dar viena priežastis - užsakovai dažnai pamiršta, jog vizažistai neskaičiuoja valandų, savaitės dienų. Prie nuotakoms patogaus laiko derinamos visos kitos klientės. Dažnai tai būna net 5 ar 6 valanda ryte, beveik visada savaitgaliai, kai aukojamas laikas su artimaisiais. Profesionalai tikrai neišrašys jums dar vienos papildomos sąskaitos už visą dėmesį ir rūpestį pasiruošimo metu, bendravimą elektroniniais laiškais ir dar aibę skambučių, susitikimų dėl įvairių pasiruošimo metu iškilusių klausimų. „Aš dirbu 24/7, neturiu savaitgalių ar poilsio dienų, visada esu pasiruošusi atsakyti į visus Jums rūpimus klausimus, nes klientės man pačios svarbiausios“, – primena vizažistė Ieva. Niekas neatpirks to jausmo, kurį kiekviena vizažistė patiria, kai nuotaka pažiūrėjusi į veidrodį negali patikėti, jog ji gali taip atrodyti.

Noriu ne tik visoms būsimoms nuotakoms, o visoms moterims, turinčioms svarbią progą, priminti, jog Jūs investuojate ne tik į makiažą. Jūs taip pat investuojate ir į ramybę, žinojimą, jog viskas bus atlikta nepriekaištingai - tai suteiks jūsų progai pasitikėjimo ir laimės. Turite pažvelgti plačiau, juk tiek daug investuojate į puikią šventės vietą, neskaičiuojate pinigų rinkdamos suknelę, aksesuarus, fotografus ar vedėjus. Viskas tam, jog susikurtumėte svajonių šventę, bet tuomet nusprendžiate pasisamdyti metų ar kelių praktiką turintį vizažistą, norėdamos sutaupyti. Stebiuosi, jog bateliams, kurie iš po suknelės beveik neišlenda esate pasiruošę išleisti daugiau nei geram vizažistui, kurio darbas bus matomas kiekvienoje nuotraukoje.

Ne veltui žmonės sako „gauni tiek, kiek moki“, „geras darbas nėra pigus, o pigus nėra geras“, tad ieškokite ir suraskite. Visada patariu pažinti meistrą iš anksto, o ne pirmą kartą pamatyti savo vestuvių dieną. Susitikite, pabendraukite ir aptarkite visus rūpimus klausimus. Juk viskas tik tam, kad rastumėte geriausią. Sėkmės.