Pavasarinėmis spalvomis ir naujais mados sezono vėjais atnaujinti savo spintą kviečiantys mugės organizatoriai, pasakoja, kad „Uptown Market: We Love Spring“ mugėje vilniečiai ir miesto svečiai po vienu stogu ras visus įdomiausius ir aktualiausius šiuolaikinių Lietuvos dizainerių darbus.

Vieni tokių kūrėjų – lietuviai „Wear It / NEšIOK!“. Vienetinius, netiražuojamus papuošalus iš keramikos likučių kuriantys dizaineriai teigia, kad jų kūriniai – tai objektai-atsitiktinumai. Keramikos dirbinių nuolaužos ir panašios detalės talentingų meistrų rankose virsta unikaliais papuošalais. Originali idėja meno likučiams suteikti antrą gyvenimą – karščiausias pasaulinis mados trendas.

"VaRva"

Kaip rašoma pranešime, dar viena mados tendencija – „slow living“. Mugėje šį gyvenimo būdą atstovaus ne vienas lietuviško dizaino prekės ženklas. „Style over speed“ šūkiu besivadovaujanti dviračių parduotuvė „The Gentle Ride“ pristatys išskirtinio stiliaus ir kokybės miesto dviračius. Idealus pirkinys atšilus orams.

„Slow living“ šūkį net savo pavadinime naudoja ir modernių baldų bei interjero aksesuarų prekinis ženklas „IDDO“. Baldus ir interjero detales kurdami jungiant metalą su betonu, medžiu ar korku, „IDDO“ išpažįsta šiaurietiško minimalizmo kryptį ir yra vertinami tų, kurie mėgsta natūralumą, kokybę ir simplistinį dizainą.

"IDDO"

Mugėje viešėsiantys gamtos motyvų ir originalaus dizaino gerbėjai pro akis turėtų nepraleisti ir „VaRva Jewellery“ kūrinių. Tai minimalistiniai neobaltiški papuošalai, kuriuose klampioje dervoje užstrigę lietuviškos gamtos motyvai.

„Uptown Market: We Love Spring“ mugėje nestigs ne tik gamtą vertinančios, bet ir praktiškos mados idėjų. Pavasarį, kai saulė dažną dieną maišosi su lietumi, šūkiu „Nėra blogo oro – tik bloga apranga“ besivadovaujantys miestiečiai tuščiomis iš mugės negrįš.

Mugėje jų lauks pirmieji lietuviški lietpalčiai, išsiskiriantys savo funkcionalumu, kokybe ir „anties uodega“ – „Ducktail Raincoats“. Ne tik praktiški, bet ir išskirtinai dailūs lietpalčiai lietingas dienas praskaidrins stilingais ir... sausais pasivaikčiojimais mieste.

"Kaliosh"

Didžiausioje pavasarinėje dizaino mugėje lankytojai ras ir originalių stiliaus idėjų, kaip lietingomis dienomis išvengti balų. Mugėje dalyvaus žaismingų silikoninių antbačių kūrėjai „Kaliosh“. Stilingos batų apsaugos pravers ne tik šlapiomis pavasario dienomis, bet ir vasarą – po šiltų liūčių ar per rytinius pasivaikščiojimus po rasotą žolę.

Šiemet „Uptown Market“ suteiks galimybę ne tik atnaujinti savo spintą ar namus, bet ir sužinoti kai ką naujo. Mugės metu vyks diskusijos su mados, dizaino ir rinkodaros ekspertais apie smulkųjį dizaino verslą, stilių ir kūrybą. Taip pat pavasarinėje mugėje įvyks oficialus unikalaus metinio leidinio „Created in Lithuania“ pristatymas.

"The Gentle Ride"

Kieme, lauko terasose, šildant pavasarinei saulutei, vėlyvųjų pusryčių, pietų ar vakarienės visas dvi mugės dienas kvies viliojantis piknikas. Abi dienas mugėje netrukus ir muzikos – lauko terasoje vyks gyvo garso koncertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją