Galiausiai atsidususi atsisveikina su savo nepasiekiamomis gėrybėmis ir grįžta namo. Kaip dažnai ir tu pasijunti taip, kaip ir ji, vitrinoje pamačiusios savo svajonių batelius ar iš koto verčiančią suknelę?

kadras iš filmo "Pusrčyčiai pas Tifani"

Amerikiečiai rado puikų terminą šiam veiksmui apibūdinti - window shopping. O kas, jei pasakyčiau, kad šį pomėgį žiūrėti ir svajoti apie vitrinoje esančius drabužius ar daiktus, galėtum paversti kiek daugiau nei tik svajonėmis?

Todėl šiandien kviečiu ne tik žiūrėti, bet ir analizuojant vitrinas semtis iš jų idėjų!

- Nesusigundyk per greitai. Žinau, kartais viskas taip traukia akį, kad atrodo, neįmanoma susilaikyti kažko neįsigijus. Tačiau nepamiršk - tu tik žvalgaisi. Protingiausia būtų labiausiai patikusias idėjas nusifotografuoti telefonu, o grįžus namo peržiūrėti nuotraukas. Galbūt panašius derinius gali susikurti iš savo turimų drabužių? O gal užteks nusipirkti tik „tą puikų sijoną“, nes palaidinę prie jo jau turi.

- Apsibrėžk, kokiu tikslu keliauji „pirkti akimis“. Galbūt nori pasisemti idėjų interjerui ar naujam dekorui namie? O galbūt nori atnaujinti pavasario garderobą ir ieškai akį traukiančių drabužių?

- Nuspręsk, kokį prekybos centrą aplankysi. Jei nori pasisemti idėjų namams - rinkis prekybos centrą, kuriame yra daugiau parduotuvių, siūlančių namų apyvokos daiktus, interjero detales, baldus ar net meno kūrinius. Kai kurių parduotuvių vitrinos tikrai įspūdingos. Dažnai vitrinoje gali pamatyti naujas stalų dekoro technikas, ar net pilnus kambarius. Jei nori atnaujinti garderobą, bet nežinai vyraujančių tendencijų - keliauk į prekybos centrą, kuriame daugiau drabužių parduotuvių. Jų vitrinos kalba pačios už save ir dažnai pasufleruoja pilnus derinius.

- Įsidėmėk kainas. Galbūt tau labai patikusi suknelė kainavo per daug, tačiau ilgiau pasidairiusi pamatei, jog kažką labai panašaus siūlo ir kita parduotuvė už tau labiau tinkančią ir patinkančią kainą.

- Tik gerai apsvarsčiusi, ar tau to reikia - sugrįžk. Viską gerai apžiūrėjusi ir susidariusi pilną vaizdą - sugrįžk tų daiktų, kurie tau yra reikalingiausi. Taip išvengsi spontaniško pirkimo ir nenuskriausi piniginės.

Daugiau mano stiliaus patarimų: www.gilyte.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)