Kaip jau tapo įprasta, tiek madoje, tiek bendrame įvaizdyje nėra dominuojančios tendencijos. Dominuojančiu kirpimu, spalva ar sušukavimu jis tampa tuomet, kai stiliaus ikonomis laikomos žvaigždės paverčia kažkurį „trendą“ madingu. Tokių pavydžių begalės. Kalbant apie vyrų madas, labiausiai pasižymėjo Davidas Beckhamas, padaręs didžiausią indėlį vadinamajam „undercut“ kirpimui. Futbolininko Ronaldinijo stilistai, įkvėpti skutinėjimo „trendo“, sukūrė super madingą produktą – praskustą skyrimo juostelę. „Eurovizijos “ nugalėtojas Dima Bilan itin madingu pavertė „mullet“ kirpimą, kai ilgi plaukai paliekami ir priekyje, ir gale. Beje, pastarasis kirpimas šiuo metu grįžta į madą.

Stilistas M. Mazuraitis

Moterų madoje vėlgi bene stipriausiai pasižymėjusi Beckhamų šeimos atstovė Viktorija išpopuliarino stilizuotą „bob“ kirpimą kone visam dešimtmečiui. Jeniffer Aniston tenka nuopelnai už tobulų sruogelių dažymą. Tikriausiai visi stilistai yra bent kartą išgirdę klientės prašymą: „Noriu Jeniffer plaukų spalvos“! Taip pat kultiniais kirpimais ir dažymais tampa tie, kurie tinka daugeliui bei yra paprastai prižiūrimi. Pavyzdžiui, atgal sušukuoti plaukai itin išpopuliarėjo tarp vyrų, nes ne tik neišryškina veido trūkumų, bet ir tobulai prisideda prie kaukoles formos korekcijos.

„Balayage“ dažymas niekaip neužleidžia savo pozicijų madingų dažymų tarpe būtent todėl, kad neįpareigoja dažnai dažyti plaukų.

Šiam sezonui dar nėra vienos dominuojančios tendencijos, tad praeis laiko, kol viena kažkuri iš šių tendencijų taps kultine.

Visiškai trumpi plaukai

Šios tendencijos šūkis: „Trumpiau yra geriau!“. Tad visi, turintys nepriekaištingą kaukolės anatomiją, gali nebijoti pirmojo kirpimo mašinėlės numerio – šį sezoną tai bus vienas seksualiausių ir kartu lengviausiai tvarkomų kirpimų.

Dredai

Šiemet dredai itin madingi, ypatingai „ombre“ ar neoninių spalvų.

Garbanos

Garbanotiems plaukams skiriamas itin didelis dėmesys. Jie madingi visų ilgių bei formų.


Griežti kirpčiai

Griežtai nurėžti kirpčiai – šio sezono topas. Žinoma, prieš žengiant šį žingsnį reikėtų gerai įvertinti savo veido anatomiją.

Koledžo studento įvaizdis

Šis iš privačių Amerikos koledžų ir uždarų mokyklų kilęs įvaizdis po truputį išstumia madingąjį „undercut“ kirpimą. Skusti šonai atauginami ir viskas šukuojama atgal lengvomis bangomis ar šlapiu efektu.

Ilgi kirpčiai

Šukavimą atgal keičia šukavimas į priekį su ilgais kirpčiais.

Šukavimuose ryškiausios detalės – skyrimas per vidurį, šlapias plaukų efektas bei 70-ųjų stiliaus lengvos bangos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)