Visgi, kad ir kaip norėtųsi lengvesnių drabužių, kertiniu garderobo elementu dar kurį laiką išliks paltas. Tai svarbus pirkinys, tad kaip išsirinkti tokį, kuris bus aktualus ne vieną sezoną? Ir kaip jį supinti su dabartinėmis mados diktuojamomis tendencijomis?

Kaip rašoma pranešime, į paltą verta žiūrėti kaip į investiciją ir šį pavasarį vietoje mados skersvėjų rinktis kokybę – natūralius audinius, klasikines spalvas ir neįpareigojančius siluetus. Pasak Redos Paulos, „The Coat Creators“ dizainerės, lengvas kašmyro ar kito plono audinio paltukas, užmestas ant pečių ar paprasčiausiai prasegtas, gali tapti raktu į madingiausią sezono įvaizdį. O naujienos tegu tik papildo klasikinį įvaizdį.

Sezono tendencijos

„Šį pavasarį įžvelgiu kelias mados kryptis: ironišką sovietmetį, asketišką romantiką ir grubų sportiškumą,“ – teigė Reda. Pasak dizainerės, galima prisiminti tėvų jaunystę ir pasiskolinti gėlėtą suknelę ar plačiapetį švarką.

Romantika šį sezoną ypač jautri, daugiasluoksnė, perregima – pavasario romantikė renkasi lengvas ažūrines sukneles ir sijonus, gėlių aplikacijas. O sportiniai bateliai nepalieka mūsų jau keletą metų iš eilės. Pavasarį sportinius rūbus puošia išdidinto šrifto tekstai, šūkiai ne tik ant marškinėlių, bet ir sijonų, kelnių.

Tačiau visas šias tendencijas, kai orai šiluma nelepina, galima pažaboti tik įsigijus gerą paltą. Juk pasirinkus tinkamai, jis puikiai tiks tiek prie džinsų su aukštakulniais, tiek prie sijono su sportbačiais derinio.

Dizainerė pataria jį taikyti prie charakterio ir figūros ypatumų: „Kartais užtenka prasisegti sagas ir tai jau ilgina siluetą, nes viskas pagrįsta geometrija ir proporcijų taisyklėmis. Pavyzdžiui, mūsų kolekcijoje vyrauja tiesaus ir pusiau prigludusio silueto gaminiai, kurie neįpareigoja turėti idealią figūrą, suteikia nerūpestingumo, savitumo įspūdį. Papildomi elementai – klasikinio tipo apykaklės, kišenės, velkės rankogaliuose ir nugaros zonoje, tik sustiprina dizainą.“

Pavasario spalvos – šviesios, tačiau ištikimos klasikai

Kalbant apie spalvinę gamą, paltas turėtų lengvai derėti prie daugumos drabužių jūsų spintoje. Tačiau prisiminkite, kad pavasaris – šviesaus kolorito metas. Juk šalia tamsių neutralių – juodos, tamsiai mėlynos, – egzistuoja ir šviesūs klasikiniai atspalviai: pilka, rausva, kupranugario rusva. Būtent į šias spalvas ir verta atkreipti dėmesį šiltuoju sezonu, o ryškesniais akcentais tegul tampa įdomesni batai ar margas šalikas.

Natūralios medžiagos paltas – investicija į save ir į gamtą

Investuojant į paltą, reikia tai daryti atsakingai. Rinktis tokį, kurio nereikės išmesti panešiojus vieną sezoną, pirmiausiai atkreipiant dėmesį į medžiagą – geriausi yra avies vilnos ir kašmyriniai paltai. Kašmyras pasižymi puikia kokybe, šildo ir prabangiai žvilga.

„Paltai iš natūralios medžiagos yra ilgaamžiški, taigi, investuodami į tokį garderobo elementą suteiksite naudos ne tik savo drabužinei, bet ir tapsite atsakingais vartotojais prieš gamtą“, – teigė Reda.

Pasak Redos, greitėjant gyvenimo tempui vis daugiau žmonių nori ilgai tarnaujančių daiktų, renkantis gaminius populiarėja patogumas, noras būti sąžiningam sau ir aplinkai. O tendencijos reikalingos žaidimui – interpretuokite jas, ir derindami pavasarinį klasikinį paltą su trumpalaikiais mados akcentais kurkite savitą stilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)