AdMe.ru gana ilgai analizavo iš įvairių šaltinių suplaukiančią informaciją ir galop pateikė glaustą jos suvestinę. Iš viso buvo suformuluota 10 taisyklių. Jei į jas atsižvelgsite, pavyks pasirinkti pačius tinkamiausius ir stilingiausius aksesuarus.

1. Stambių aksesuarų gali būti ne daugiau kaip 3–4.

Kuriant vientisą įvaizdį kelis stambius papuošalus suderinti įmanoma. Visgi jų tikrai neturėtų būti daugiau nei keturi. Be to, svarbu, kad detalės tarpusavyje derėtų. Tai pasakytina ir apie spalvas, ir apie stilių, ir apie medžiagą, iš kurios jos pagamintos.

2. Stambių palto atvartų nevalia slėpti po plačiu šaliku.

Jei viršutinis drabužis yra su plačiais atvartais, ant jo nereikėtų rištis plataus šaliko. Kad jaustumėtės komfortiškai ant kaklo galite ryšėti nedidelę skarelę. Ji neturėtų lindėti iš po viršutiniu drabužio.

3. Visą papuošalų komplektą galima dėvėti tik tada, jei papuošalai smulkūs.

Priimtina manyti, kad karoliai, auskarai, segė ir žiedas iš to paties komplekto atrodo neskoningai, jei dėvimi visi kartu. Vis dėlto tai nėra absoliuti taisyklė, mat svarbus ir papuošalų dydis. Jei jie smulkūs, tai ir dėvimi kartu atrodo puikiai.

4. Atsikratykite įpročio rankinės spalvą derinti prie avalynės spalvos.

Avalynė ir rankinė nebūtinai turi būti tos pačios spalvos. Jei batai ryškūs, rankinė gali būti ir kiek blankesnių atspalvių.

5. Apsibrėžkite prioritetus: arba ryškūs drabužiai, arba stambūs aksesuarai.

Kurdami įvaizdį turite nuspręsti, kokio efekto siekiate, ir tinkamai pasirinkti akcentus. Ryškūs gali būti arba drabužiai, arba aksesuarai ir makiažas, bet ne visiškai viskas. Prie palaidinės puošnia apykakle nederėtų segėti stambių auskarų.

6. Pamirškite apie laikrodį, jei dėvite vakarinę suknelę.

Rankinis laikrodis puikiai dera prie kasdienės, sportinės ar dalykinio stiliaus aprangos. Tačiau prie vakarinės suknelės laikrodis sunkiai įsivaizduojamas.

7. Atminkite, kad platūs žiedai tinka ne visiems.

Jei pirštai trumpi, plačių žiedų tikrai reikėtų vengti. Pirštai atrodo ilgesni, jei ant jų ploni žiedai. Atminkite tai, kai rinksitės žiedus.

8. Pasistenkite, kad pirštinių spalva sutaptų bent su vienos įvaizdžio detalės spalva.

Pirštines galima derinti prie batų, diržo, lūpdažio ar kt. detalės spalvos. Pirštinių atspalvis turi atitikti bent vieną visos įvaizdžio detalės spalvą.

9. Jokiu būdu nesirinkite juodos avalynės, jei drabužiai pastelinių spalvų.

Drabužiuose vyraujančias švelnias, pastelines spalvas užvis geriausia derinti su šviesia avalyne. Tamsūs batai – tikrai prastas pasirinkimas.

10. Jei ant bižuterijos gausu etnomotyvų, drabužiai turėtų būti blankesni.

Etnostiliaus papuošalai, žinoma, gali būti spalvingi, tačiau negalima pamiršti spalvų derinimo principų. Jei ryžtatės segėti karolius iš daugybės virvelių arba ryškiaspalvę apyrankę, apranga turėtų būti neutralių spalvų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją