Kaip rašoma „Gėda Pelėda” atsiųstame pranešime spaudai, rankų darbo odines rankines kuriančią Kristiną Lisauskę dažnai uždega gamtos ekspresija, ne išimtis – ir naujausios jos Pelėdos.

„Lygiadienis – tai magiškas reiškinys, kuris mane įkvėpė naują kolekciją skirti gamtai bei žmogaus sąsajai su ja. Pusiausvyra, simetrija, lygiai vienodos dalys, mistika laike ir vietoje, realybę praradę daiktai – visą šią energiją norėjau įpūsti ir rankinėms“, - pasakojo kūrėja.

Naujieji Pelėdų modeliai išsiskiria ne tik dieną bei naktį atkartojančia spalvų gama, bet ir dizaino sprendimais – simetriją pabrėžiančiomis rankinių detalėmis.

„Viena kolekcijos dalis yra dedikuota nakčiai bei jos mistikai. Čia vyrauja rimtumas, romantiškos formos, neryškios spalvos, rankinės išsiskiria subtiliai atsispindinčiais odos paviršiais, kuriuose išsikraipo vaizduotę kutenantys atvaizdai. Kitą naujosios kolekcijos dalį paskyriau dienai ir jos šviesai: šie modeliai simbolizuoja lengvumą ir ryškumą, vyrauja žaismingesnė spalvų paletė“, - apie naujausius savo darbus kalbėjo kaip visada poetiškai nusiteikusi K. Lisauskė.

Pavasario/Vasaros kolekcijoje pristatytais savo kūriniais dizainerė liko ištikima gamtai, tačiau nepamiršo ir vizitine kortele jau tapusios Pelėdų estetikos, kokybės, funkcionalumo. Pranešime spaudai akcentuojama, kad nauji darbai – tai it odinis rankinių bei kuprinių koliažas, pritaikomas tiek dienos patogumui, tiek vakaro elegancijai. Šį sezoną K. Lisauskė ne tik pristatė naują kolekciją, bet ir prisiminė praėjusias: iki šiol populiariausių modelių koloritą papildė naujos spalvos – sodriai mėlyna ir tamsiai violetinė. Tačiau ir čia – ne pabaiga: kitą mėnesį rankines nuspalvins dar gaivesni, pavasariški tonai.

Naująją Pavasario/Vasaros kolekciją šiais metais taip pat praturtina netikėta kolaboracija - „Gėda Pelėda” tapo 22-ojo Vilniaus „Kino pavasario“ festivalio atributikos gamintoju. Festivalio spalvomis pasipuošę populiariausi Pelėdų odiniai aksesuarai tapo didžiausio Lietuvoje kino festivalio istorijos dalimi. Kristina pati teigia esanti kokybiško kino gerbėja, tad savo kūriniais prisidėti prie festivalio jai buvo ne vien džiaugsmas, bet ir nemenkas iššūkis.

„Juk kiekvienas festivalio atributas vienaip ar kitaip patenka į istoriją, tad labai siekiau viską atlikti nepriekaištingai. Man buvo suteikta galmybė sukurti tikro kino fano aksesuarą, kuris saugos jo prisiminimus apie būtent šį festivalį. Magija, ne kitaip. „Kino pavasario“ aksesuarai yra labai limituoto tiražo, tad jie tikrai atsidurs tikro akimirkų kolekcionieriaus rankose”, - džiaugėsi Kristina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)