Renginio organizatorės Armina Staniulienė ir Simona Krasauskienė džiaugiasi, kad toks renginys skatina vartoti atsakingai ir taip nuotakoms, galinčioms savo stiliui skirti tik mažesnę biudžeto dalį, suteikiama galimybė įsigyti dizainerio suknelę už perpus žemesnę kainą. Pasak renginio sumanytojų, į „Nuotakos spintą“ surinktos suknelės atspindi ir lietuvaičių nuotakų stiliaus tendencijas.

„Nuotakos spintoje“ – žymių moterų suknelės

Kaip teigiama pranešime, šiemet „Nuotakos spintoje“ kabėjo Eglės Daugėlaitės ir Sandros Šernės vestuvinės suknelės, kuriomis itin domėjosi būsimos nuotakos. „Man labai patinka pati S. Šernė, o jos vestuvių įvaizdis išties įspūdingas. Iš pažiūros esu į ją panaši, todėl atidarant butiką laukiau eilėje, kad galėčiau pirmoji pasimatuoti suknelę, kurią mačiau spaudoje“, – pasakojo vilnietė Monika, kuri atvyko į renginį „Nuotakos spinta“.

Naujų šeimininkių ieškojo suknelės, priklausiusios daugiausia iš Vilniaus ir Kauno atvykusioms nuotakoms. Nemažai jų pristatė 2015 m. ir 2016 m. vestuvių jaunosios. Čia atvežtos suknelės, pirktos internetu, siūtos siuvėjų ar net pačių nuotakų, tačiau didelė jų dalis – garsių Lietuvos dizainerių, pavyzdžiui, Liutauro Salasevičiaus, Juozo Statkevičiaus, „Inži“ mados namų, Robert Kalinkin, Egidijaus Rainio ir kitų kūrėjų darbai.

„Nuotakos spinta“ atspindi lietuvaičių nuotakų suknelių tendencijas

Kiekvieną sezoną vestuvinių suknelių mados Lietuvoje būna labai aiškios. Dažniausiai nuo pasaulio tendencijų jos skiriasi paveiktos vietinės rinkos veiksnių: pasiūlos salonuose, vyraujančios mados bei to, ką nuotakos mato aplink – sesers ar draugės vestuvėse bei žurnaluose. Vestuvinių suknelių salono „MyDay.lt“ savininkė A. Staniulienė pasakojo, kad pastaruosius penkerius metus visos nuotakos norėjo „Tiulio fėjos“ suknelės – viršuje puoštos nėriniu, o apačioje lengvai pūsto tiulio sijono – ar Egidijaus Rainio lengvai plazdančių romantiškų suknelių. Tačiau, kaip pastebi specialistė, mados pradėjo aiškiai keistis ir staiga nuotakos panoro minimalistinių, vadinamųjų Mikado šilko vestuvinių suknelių, kurių populiarumą buvo galima matyti jau praėjusį sezoną. „Suknelių pardavimai mūsų renginyje tai tik patvirtino – didelė dalis atvykusių nuotakų ieškojo ir įsigijo būtent šio audinio suknelių. Galima pastebėti, kad suknelės „išsipūtė“ praktiškai per sezoną. Lengvos, plazdančios suknelės greitai peraugo į pūstas, princesiško stiliaus sukneles, kurios jau ima užkariauti nuotakų širdis“, − pasakojo savo salone nuotakų sukneles perparduodanti A. Staniulienė ir atskleidė, kad tik nedaug Lietuvos nuotakų yra linkusios išsiskirti ir rinktis kitokio stiliaus vestuvines sukneles, nes daugeliu atvejų tai panašūs, kitų nuotakų vestuvėse matyti suknelių modeliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją