Savo kolekcijos pristatymu mados namai „Dior“ atidarė Paryžiaus aukštosios mados savaitę. Nors mados namai gyvuoja kone šešis dešimtmečius, tačiau šį kartą jie debiutavo ne tik su visai kitokios stilistikos kolekcija, bet ir nauja dizainere.

Visai neseniai prie „Dior“ vadovo vairo stojo buvusi „Valentino“ dizainerė Maria Grazia Chiuri.

2017 m. pavasario-vasaros aukštosios mados pristatymas vyko mistiniu sodu virtusiame Rodeno muziejuje - XVIII a. Hotel Biron dvare. Šioje erdvėje išaugo tikrų tikriausi medžiai ir kita augmenija, grindis išklojo sąmanos. Sėdimos žiūrovų vietos buvo sustatytos tarytum labirintas, kuriuo žingsniavo modeliai.

Kolekcijos pradžioje vyravo subtilūs juodi modeliai, sudaryti iš klasikinio stiliaus švarkelių ir kelnių ir/arba kiuločių derinių, o merginų, virtusių kerinčiomis sodo butybėmis, galvas dengė masyvūs gobtuvai. Paslaptingumo suteikė ir juodos perregimos kaukės, atkartojančios vabzdžių siluetus.

Šiuos kostiumėlius keitė prabangios rankų darbo suknelės. Dominavo kūno, balta, karališka raudona ir juoda spalvos. Taipogi buvo galima išvysti ir šių metų madingiausios žalios spalvos (angl. Greenery) suknelę. Dizainerė liko ištikima mados namų praeičiai ir palikimui. Ant podiumo buvo galima matyti sunkelių interpretacijų, akivaizdžiai primenančių Christiano Dioro kūrinius, pavyzdžiui, dviejų dalių „bar“ kostiumėlį.

#dior #couture @dior

A photo posted by Vogue Paris (@vogueparis) on Jan 23, 2017 at 6:24am PST

Nežemišką įvaizdį kūrė ir nemažiau įspūdingi galvos papuošimai ir apdangalai. Modelių plaukus puošė ilgos baltos ar juodos blunksnos, ryškiaspalvių gėlių vainikas, žvaigždžių karūna, plonyčiai vualiai bei dekoratyvinės augalų šakelės.

Gausybę sluoksnių keitė plonyčiai perregimi audiniai, tačiau kart kartėmis sušmėžuojantys nuogo kūno lopinėliai neatrodė vulgariai, veikiau priešingai - subtiliai. Taip pat buvo galima pamatyti klostes, asimetriškus kirpimus, storus šiltus audinius ir plonyti slidų šilką.

Kolekcijos modeliai


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)