1. Stalas, nuklotas eglutės šakomis

Gyva eglutė yra svarbiausias Kalėdų akcentas. Iš žaliaskarės šakų mes piname advento vainikus, darome stalo puokštes. Tačiau jei toks dekoravimo principas metai iš metų nesikeičia, pradedame norėti originalesnių, bet kartu ir nesudėtingų sprendimų. Vienas tokių galėtų būti šventinio stalo puošimas ne įprasta puokšte, bet laisvomis eglės šakomis, jomis paprasčiausiai dailiai nuklojus paviršių.

#christmastable

A photo posted by Fabilu GmbH (@fabilu_gmbh) on Dec 19, 2016 at 4:04am PST

2. Gėlių žiedų dekoras

Be abejo, žiema mums asocijuojasi su sniegu, varvekliais ir snaigių formomis. Tačiau į Kalėdas pažiūrėkime iš kito kampo. Atsisakykite panašių standartinių dekoracijų, o vietoje jų pasirinkite vasara dvelkiančias gėles. Kuo stambesnių žiedų, tuo geriau. Jūsų valia, kokia spalva labiausiai patinka ar derės prie kitų šalia esančių dekoro elementų.

3. Minimalizmas

Taip, tai nėra naujiena. Tačiau paprasto dizaino ir asketiškos estetikos daiktai ir papuošimai jums tarnaus ilgam, o sukurti išskirtinį dekorą neprireiks daug laiko ir išmonės. Neviskas ant jūsų stalo turi būti vien tik minimalistinio stiliaus. Galite tarpusavyje maišyti du skirtingus variantus - paprastąjį ir kiek prabangesnį. Derinkite metalines žvakides ar šviestuvus su blizgiomis žvakėmis, metalizuoto atspalvio indais.

4. Eklektika

Šalia minimalistinio stiliaus yra maksimalizmas. Tačiau jis yra sudėtingesnis sprendimas, norint tokiu stiliumi papuošti švenčių stalą. Tam, kad jis neatrodytų perkrautas ar turintis perdaug skirtingų dekoracijų, rinkitės 1 ar 2 spalvas (tarkim, raudona ir žalia arba sidabrinė ir mėlyna) bei skirtingus jų atspalvius.

Lunch is served!#blueandwhite#tablesetting#tablescape#christmas#christmastable#Goldflatware

A photo posted by Lucinda Oxendine (@lucindaoxendine) on Dec 18, 2016 at 11:27am PST

5. Skandinaviško stiliaus akcentai

Skandinaviškas stilius, regis, niekada neišeina iš mados. Jis dominuoja ne tik interjero tendencijose, bet ir šventinio laikotarpio dekoracijose. Toks stilius neveltui yra tinkamas, kadangi natūralios medžiagos ar jų imitacijos atkartoja gamtos objektus, raštus, proporcijas ir motyvus. Tai vienas geriausių variantų norint, kad jūsų namai prisipildytų jaukumo, o stalo papuošimai atrodytų organiškai.

6. Vintažinio stiliaus atspindžiai

Tradicinis stilius, pripildytas senovinių motyvų. Stalą galite dekoruoti vintažiniais, daug metų skaičiuojančiais papuošimais arba naujais, tačiau puikiai imituojančiais senus. Įkvėpimo semkitės iš vaikystės prisiminimų, nuotraukų ar pasakojimų apie tėvų ar močiutės puoštą stalą. Jis gali būti visai paprastas, uždengtas balta staltiese, eglės šakelėmis, miško uogomis, žvakidėmis ir pan.

7. Žaismingas stalas

Pradžiuginkime mažiausius šeimos narius ir papuoškime stalą žaismingais akcentais. Tai gali būti Kalėdų senio, nykštukų ar senio besmegenio motyvai, didelės sniego gniūžtės. Daug ryškių spalvų, smagių detalių ir nesudėtingos dekoracijos - svarbiausiu tegul tampa ne stilingas įvaizdis, o jūsų vaikų mylimiausios detalės.

Moms beautiful table setting for our early Christmas #snowmantable #christmastable #family #shessodamncrafty

A photo posted by Carmen Buitendyk (@carmenbuitendyk) on Dec 17, 2016 at 10:26pm PST

8. Romantiškas stilius

Arba elegantiškas. Tam viena tinkamiausių spalvų - balta. Taipogi puikiai tiks ir raudona ar aukso. Iš dalies tokio stalo papuošimai yra minimalistiniai, nes apsiribojama vos keliais akcentais. Tačiau tereikia atidžiau atsirinkti juos. Detalės neturi būti per daug asketiškos. Vietoje paprastumo rinkitės įdomesnių paviršių daiktus, tai gali būti ir lėkštės, taurės, ypatingas staltiesės raštas.

9. Metalo efektas

Viena madingiausių tendencijų 2016 m., kuri tęsis ir ateinančiais metais. Tad kodėl gi nepabandžius jos pritaikyti ir Kalėdų stalo puošimui? Viskas žiba metalu: nuo stalo servizo, žvakių, kalėdinių žaisliukų iki servetėlių. Sidabro atspalvis simbolizuoja ne tik prabangą, bet ir ledo spindesį bei gamtą žiemos metu.

❄️Winter Wonderland❄️Christmas Dinner Party🎄#doublevision #silverchristmastable #christmastablesetting #christmasdecor

A video posted by DoubleVisionEventPlanning (@doublevisioneventplanning) on Dec 17, 2016 at 3:45pm PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)