Žinantys Egidijaus Rainio kūrybos braižą atpažįsta jo klasikinius, laikui nemarius drabužių derinius, kurie spintoje gali kabėti dešimtmečius. Laikui nepavaldžią madą labiausiai vertina ir stiliaus žinovai. Vestuvinės suknelės – ne išimtis. Elegancijai prijaučiančios ir rafinuotos damos jau seniai įvertino Egidijaus talentą svarbiausiai dienai moterį papuošti taip, kad šios spinduliuotų subtilia prabanga, ramybe ir užtikrintumu.

„Mėgstu tylią prabangą, todėl kuriu moterims, kurioms svarbu klasė ir kokybė, - pasakoja dizaineris. - Negaliu pakęsti butaforijos, detalėmis perkrautų suknelių ir suvaidintos prabangos.“

Egidijus tikina, kad pavyzdingos nuotakos vasarą vyksiančioms vestuvėms į jį kreipiasi kone metams likus iki vestuvių, o gruodžio mėnesį – prieš Kalėdas – dažniausiai užsuka tos nuotakos, kurios vestuves kelia gimtojoje Lietuvoje, tačiau gyvena svetur. Nemažai dabartinių dizainerio klienčių iš Italijos, Prancūzijos, Maskvos ir Londono.

„Beveik kiekviena nuotaka ateina su savo vizija. Juk vestuvėms moterys ruoštis pradeda dar vaikystėje – varto žurnalus, renka patikusių vestuvinių suknelių iškarpas... Galbūt todėl dėl modelio persigalvoja retai – gana tvirtai žino, kas patinka, pasako, kokio suknelės silueto ar audinio pageidauja. Aišku, kai tavimi pasitiki, pasiduoda pasiūlymams, išklauso profesionalių patarimų, todėl kartu visada atrandame tinkamą sprendimą“, - pasakoja dizaineris.

Kai kurios nuotakos į Egidijaus Rainio dirbtuves sostinės Stepono gatvėje užsuka ir tam, kad apžiūrėti jau pasiūtas vestuvines ir progines sukneles iš naujausios kolekcijos. Išsirinkus patikusią suknelę, esant reikalui, ji čia pat pataisoma: susiaurinama arba patrumpinama. „Vestuvinė suknelė turi būti kaip nulieta ir gulėti idealiai. O ir taisomos jos prieš pat vestuves, nes iš patiriamo streso nuotakos dažnai numeta ne vieną kilogramą“, - šypsosi dizaineris.

Egidijus Rainys laikosi griežtos taisyklės – svarbiausia kokybė, todėl vestuvines sukneles jis siuva tik iš natūralaus audinio – įvairių rūšių šilko, kuris visada atrodo prabangiai. Dažniausiai jo nuotakos renkasi ilgas, pieno baltumo, ne akinančiai baltas sukneles.
O štai kokias vestuvinių suknelių tendencijas dizaineris įžvelgia 2017 metais?

„Realiai, vestuvinių suknelių mados neegzistuoja, nes tendencijos kuriamos iš nuotakų pageidavimų. Tarkime, šiais metais daug mano nuotakų pageidavo skeltuko priekyje ir atviros nugaros, daugėjo norinčių nėrinių. Ženkliai pirmauja ilgos suknelės. Esu drabužių kūrėjas, kreipiantis dėmesį į tradicijas, į tai, kas yra amžina ir po keliolikos metų vis dar neatrodys keistai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)