Tiesa, tai, kad vieno ar kito laikmečio apranga ir vėl tapo aktuali, nereikia galvoti, jog ji ir vėl sugrįžta tokia, kokia buvo anuomet. Įdomiausia yra tai, kad kiekvieną kartą tendencija mus pasiveja pasikeitusi ir prisitaikiusi prie šių dienų.

Taigi, šį kartą su trenksmu sugįžta aštuntasis dešimtmetis! Štai ką siūlo rengtis dizaineriai:

AKCENTUOTI PEČIAI

Ko gero, ši aprangos detalė yra ryškiausias pastarojo laikmečio atspindys. Išdidintų pečių švarkai, palaidinės ar paltukai tuo metu buvo svarbiausias „must have“ atributas. Tačiau, kaip šią aprangos detalę derinti ir neatrodyti lyg įsisukusiai į mamos paauglystės spintą?

Padidintus pečius pamėgo ir naujausioje kolekcijoje pristatė mados namai „Balmain“. Jų sukurti aprangos deriniai ne tik atliepė aštuoniasdešimtųjų dvasią, bet ir atrodė itin moderniai. Tokios palaidinės derinamos prie pieštuko silueto, siauro midi sijono, suveržiamos netgi korsetais. Kasdieniškesnis variantas - vilkėti klasikinio stiliaus kelnes, avėti aukštakulnius.

Praplatintų pečių palaidinės įgija Viktorijos laikų stiliaus detalių, pavyzdžiui, raukinių, kurie yra taipogi madingi. Tuo tarpu paltukai yra minimalistinio stiliaus, nepabrėžiantys figūros.

„Balmain“ kolekcija
Aktorė Diane Kruger

DEKORUOTAS DŽINSAS

Ši tendencija gyvuoja jau nuo pavasario-vasaros sezono, tačiau išlieka aktuali ir žiemą. Dekonstruoti džinsai, kurie atrodo tarytum sudaigstyti iš skirtingų audinių, švarkeliai ar kelnės yra dekoruoti siuvinėjimais, karoliukais ar, ypatingai, aplikacijomis - madingiausias variantas yra kuo daugiau įvairiausių papuošimų.

Modelis Gigi Hadid

Zara, gamintojų nuotr.

VEIDRODINIŲ STIKLŲ AKINIAI

Nesvarbu, ar vasara, ar žiema - akiniai nuo saulės turėtų būti privalomas aksesuaras, nepaisantis sezoniškumo. Dar visai neseniai madingus spalvotus ar net skirtingų spalvų rėmelius keičia akiniai su veidrodiniais stiklais. Jie gali būti geltono, žydro, žalio ar rožinio atspalvio.



Mango, gamintojų nuotr.


BALTA AVALYNĖ

Nors šaltuoju metų laiku orai mūsų nelepina ir dėl šios priežasties dažniausiai rankamės juodą ar kito tamsaus atspalvio avalynę, tačiau visos prijaučiančios madai žino, kad žiemos sezoną madingiausi bateliai yra baltos spalvos. Nuo aulinukų, smailianosių, aukštakulnių iki ilgaaulių - jūsų valia, kuriuos pasirinksite.




Zara, gamintojų nuotr.


AUKSO ŽĖRĖJIMAS

Metalų blizgesys nebėra madingas tik Naujųjų metų išvakarėse. Jau ne vieną sezoną mes rengiamės sidabro ar aukso atspalviais dekoruotus drabužius ir avalynę. Tačiau šį sezoną siūloma labiau atkreipti dėmesį į auksą. Madingas 8 dešimtmetyje, jis sugrįžta ir vėl. Drąsiai vilkėkite tokias kelnes, išsirinkite stilingus batelius ar suknelę.



Mango, gamintojų nuotr.


PLATŪS DIRŽAI

Dar ne taip seniai dizaineriai pareiškė, jog į madą grįžta talijas stipriai sujuosiantys korsetai arba korsetinės juostos. Tačiau toms, kurios mano, jog ši tendencija ir per daug radikali ir nepriimtina, yra kita išeitis - platūs diržai. Visgi atidžiai rinkitės tokį aksesuarą, kadangi jis netiks itin lieknoms ir žemo ūgio figūroms.

Isabel Marant modelis


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)