„Mados kryptys kinta maždaug kas šešis mėnesius, ilgai neišsilaiko. Mada reikalauja ne tik didelių investicijų, bet ir nemažai laiko, sąnaudų. Mada sukasi ratu, tad kiekviena nauja tendencija – tai pamiršta sena“, – teigia grožio ekspertė, kūrybos vadovė Olga Wiseman, dar šiemet pristačiusi savo knygą „Grožio galia“, kurioje grožio mūzomis tapo garsios šalies merginos ir moterys.

Kaip rašoma pranešime, šalyje moteris pastebi dažną moterų klaidą - nemokėjimą naujausių mados tendencijų pritaikyti prie savo individualaus stiliaus: „Kai kurios merginos ir moterys iki šiol neteisingai supranta ant podiumų demonstruojamas madų, makiažo bei šukuosenų tendencijas. Podiumas mums tik parodo, kokios kryptys bus madingos, tačiau jokiu būdu jų nereikia sekti aklai – jas būtina interpretuoti ir nepamiršti, jog kas tinka vienoms, nebūtinai tiks ir kitoms, skirtingo amžiaus, veido bruožų dailios lyties atstovėms.“ Akcentuodama kiekvienos moters išskirtinumą, individualų stilių ir besikartojantį mados cikliškumą, naujausioms makiažo tendencijoms atspindėti grožio ekspertė Olga Wiseman pasirinko knygoje „Grožio galia“ publikuotus moterų portretus, taip pat ir ankstesnius savo darbus. Tad kaip moterims neprašauti su makiažo tendencijų pritaikymu sau, atsako O. Wiseman.

Tamsios lūpos. Nors tamsiomis (slyvos, baklažano) spalvomis paryškintos lūpos – šio sezono hitas, jis tinka, toli gražu, ne visoms. „Plonų lūpų savininkės šios tendencijos turėtų nepaisyti – tamsus lūpdažis gražiausiai atrodys ant storesnių lūpų. Be to, tamsi spalva vizualiai plonina, tad patamsinus ir taip plonas lūpas, jos atrodys dar plonesnės“, – pataria O. Wiseman. Tamsiai dažytos lūpos tiks jaunoms, mados ar epatažino stiliaus atstovėms.

„Twiggy“ stilius. Šio stiliaus akcentas – sulipusios, lėlės stiliaus blakstienos. Stilistė pabrėžia, kad moterims, neturinčioms daug ir tankių blakstienų – šis stilius netinkamas. „Twiggy“ tendencija rekomenduojama tik tankių ir vidutinių blakstienų savininkėms. Taip padažytos blakstienos suteiks žaismingumo ir valiūkiškumo.

Natūralus veido modeliavimas. Kiekvieno mūsų veidas nėra tobulai simetriškas. Modeliavimas padeda suvienodinti veido bruožus, palaikyti jų simetriją. Jau kuris laikas anksčiau buvusią populiarią klasikinio ovalaus veido formą keičia tam tikrų veido dalių paryškinimas.„Šiuolaikiniame pasaulyje moteris įgijo daugiau teisių, tapo savarankiškesnė. Ne paslaptis, jog nuo senų laikų išraiškingi skruostikauliai – kiekvieno vyro puošmena. Siekdami akcentuoti šiuolaikinės moters stiprybę, paryškiname ir jos skruostikaulius“, – šypsosi Olga. Moteris pataria nepersistengti ir vengti nebemadingo amerikiečių realybės šou žvaigždės Kim Kardashian įvaizdžio, kuomet intensyviai numodeliuotas veidas atrodo pernelyg tobulas, todėl netikroviškas ir veikiau panašėja į kaukę iš plastiko.

Natūralūs, neryškūs antakiai. Vulgariai ryškūs, tarsi nupiešti antakiai – atgyvena. „Natūrali antakių linija ir forma ne veltui duoti gamtos. Antakius ploninti ar storinti taip ypatingai keičiant jų formą nerekomenduojama. Puoselėkite natūralią antakių formą ir spalvą, pabrėžkite jų individualumą“, – pataria Olga.

Blizgučiai. Jei praeitą sezoną buvo madingos matinės šešėlių spalvos – šį sezoną į kosmetines susigrąžiname blizgutį. Bronza, varis, auksas, sidabras – šiomis spalvomis žėrintys akių šešėliai ir skaistalai – šio sezono „topas“. Grožio ekspertė pabrėžia, kad norint žibėti, būtina sąlyga – idealios būklės veido oda: „Žėrintys, tačiau be perlamutro šešėliai ar skaistalai gražiai atrodys tik ant lygios, prižiūrėtos odos.“ Brandaus amžiaus moterims dėrėtų vengti pilkų šaltų atspalvių su blizgučiu – ši spalva paryškina raukšles.

Metalas. Šaltesnio atspalvio mėlynos spalvos šešėliai – vienas pagrindinių madingo makiažo akcentų. „Paryškinkite akis mėlynais akių šešėliais, tačiau nepamirštame šių laikų interpretacijos – šešėliai tepami iki voko raukšlės, o ne iki pat antakių linijos, kaip buvo madinga tarybiniais laikais“, – primena viena iš grožio salono „Greenas“ įkūrėjų.

Grafika. „Šį sezoną vėl madingi grafiniai, meniniai elementai. Juodi šešėliai, figūrinis laineris tampa viena populiariausių makiažo priemonių. Inspiracijų galima semtis tiek iš garsiosios B. Bardot, tiek ir iš „beauty fashion“ įvaizdžių. Pastarojo privalumas – įvaizdis nereikalauja ypatingo preciziškumo, priešingai – papildomo šarmo priduoda netobulumas, išretušuotos linijos“, – teigia O. Wiseman.

„Mada ir stilius – skirtingos sąvokos. Mada – laikinas reiškinys, kuris gan greitai pasimiršta. O stilius – amžinas. Tad linkiu išlikti stilingoms ir į madą žiūrėti kaip į įdomų žaidimą ir jokiu būdu jame nepasimesti. Ugdykite savo individualumą, kurkite savo stilių – taip bus lengviau „skaityti“ madą, nebesinorės sekti ja aklai“, – šypsosi grožio ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)