Garsus kūrėjas neslepia – jis tikisi, kad bent kelios dailiosios lyties atstovės, kurias pasiekė jo žinutė, patikės, kad ne lūpų putlume ar kūno formose slypi jų grožio raktas.

Pagal S. Gandžumianą graži moteris yra ta, kuri keri charizma, erudicija, gracija, elgesiu, eisena, laikysena.

„Net periferiniu žvilgsniu pamatai, kai artėja gracinga, save pateikti mokanti moteris. Kuomet pastebi jos visumą, išorinis grožis nebetenka prasmės“, - patikino dizaineris.

Jis neabejoja – grožis yra subjektyvi sąvoka net tuomet, kai pasaulyje tam tikri standartai yra laikomi madingais. Vienus gali kerėti šviesiaplaukės, ilgakasės mėlynakės, o kitus – tamsiaplaukės, ryškių bruožų damos.

„Dėl to aš nemėgstu grožio sąvokos. Ji ir banali, ir neatspindinti skirtingų skonių. Grožio supratimas – besikeičiantis dalykas. Net išoriškai ne itin patraukli moteris gali būti nepakartojama, o tikra deivė – atstumianti“, - sakė S. Gandžumianas.

Jam nedažnai tenka sutikti daliosios lyties atstoves, kurių antrą kartą pamatyti nesinori. Taip galvoti dažniausiai priverčia pašnekovės kalbos maniera, nederamas elgesys.

Moteris, jo įsitikinimu, iš principo sukurta būti gražia. Jei vyrą būtų galima pavadinti naktimi, tuomet dama prilygtų dienai.

„Man tikrasis grožis yra moteriškumas. Kalbu ne apie moters išorę, o apie vidų“, - sakė S. Gandžumianas.

Kelis kartus paklaustas, į kokius bruožus vis dėlto atkreipia dėmesį sutikęs priešingos lyties atstovę, dizaineris savo nuomonės nekeitė. Jis įsitikinęs, kad svarbu ne kūnas, o vidinis pasaulis.

„Ir visada atkreipiu dėmesį į moters eiseną. Ji labai daug papasakoja apie išvysto žmogaus charakterį, eleganciją“, - patikino pašnekovas.
Grožio sampratą S. Gandžumianui suformavo jo šviesaus atminimo mama, kuri, kaip ir kiekvienam vaikui, buvo etalonas, savo besąlygine meile, rūpesčiu ir šiluma tapusi tikrojo grožio pavyzdžiu.

Jis, kaip ir socialinės akcijos rengėjai, internetinio žurnalo ir tinklapio „Gamtos grožio formulė“ kūrėjai, įsitikinęs, kad Lietuvoje yra labai daug savimi nepasitikinčių, kompleksų įkalintų moterų, kurios patikėjo per metų metus suformuotais standartais. Vienos, anot pašnekovų, siekia tobulybės, kad ir kokia ji bebūtų, kitos – užsidaro savyje, nes nebesupranta, kur yra toji grožio riba.

„Ar graži moteris visuomet dėvi aukštakulnius ir atrodo lyg ką tik nulipusi nuo podiumo? O gal ji gražiausia, kai tik pramerkia ryte akis? Kokia gi yra ta graži moteris? Norėjome, kad būtent žinomi vyrai atsakytų į šiuos klausimus“, - sakė akcijos organizatoriai, pristatantys vaizdo klipą, kuriame įamžinti ne tik vyrų pasisakymai apie moters grožį, bet ir dailiosios lyties atstovių reakcijos, filmuotos tuomet, kai jos atplėšė ir perskaitė laiškus, žinomų vyrų parašytus joms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)