Kairėje esantys akiniai – garsaus prekės ženklo „Chloe“, o esančius dešinėje galima įsigyti turguje. Stilingoji vizažistė ir aksesuarų kūrėja Toma Kisieliūtė kartu su DELFI Stiliumi padarė eksperimentą ir palygino prabangių akinių stilių su tais, kuriuos galima įsigyti turguje.

Pirma Toma apsilankė „Optikos pasaulyje“ ir išsirinko žinomų prekės ženklų akinių. Tarp jų buvo klasikiniai „Balenciaga“,itin stilingi ir vasariški „Jimmy Choo“ akiniai, daugiau nei pusę veido dengiantys „Chloe“, turbūt dar šimtą metų madingais išliksiantys „RayBan“ aviatoriai ir dar daug kitų stilingų akinių. Antroji eksperimento stotelė – sostinėje esantis Halės turgus, kuriame Tomai taip pat pavyko rasti stilingų akinių.

Toma specializuotoje parduotuvėje išsimatavo dešimtis akinių nuo saulės. „Man beprotiškai patinka šitie „Diesel“ akiniai, dėl to, kad akinius aš labiausiai mėgstu derinti prie savo aprangos, o jie nuostabiai man šiandien tinka prie mano žalios suknelės ir skrybėlės. Beje, labai ploni rėmeliai ir chromuotas stiklas, ypač spalvotas chromuotas stiklas, šį sezoną labai madingas“, – žaliais akiniais negalėjo atsidžiaugti T. Kisieliūtė.

„Diesel“ akinių kaina – 159 eurai. Tiesa, panašų variantą, tik kainuojantį 10 eurų, Tomai pavyko rasti ir Halės turguje. Nors rėmeliai skiriasi, tačiau akiniai taip pat žaliais chromuotais stiklais ir dera prie merginos aprangos.

Toma „Optikos pasaulyje“ negalėjo nepasimatuoti klasikinių „Prada“. „Tai vieni populiariausių akinių, visas „Instagram“ mirga. Aš manau, kad mes tikrai paimsime šituos „Prada“, nes turguje turėtume rasti analogą“, – buvo įsitikinusi vizažistė.

Visgi Halės turguje pavyko rasti tik klasikinių „Dior“ akinių analogą, kurie panašūs į „Prada“ savo forma, tačiau skiriasi rėmeliai. Turguje rasta kopija kainavo 10 eurų, o originalių akinių kaina – 329 eurai.

Toma susižavėjo prabangiais ir žaismingais „Jimmy Choo“ akiniais su blizgučiais ir buvo įsitikinusi, kad blizgučių tikrai ras ir turguje. Deja, Halės turguje nepavyko rasti nieko panašaus. Šie akiniai, kainuojantys 549 eurus, itin puošnūs ir tinka pasipuošti per ypatingas progas, įsitikinusi Toma. Tiesa, „Jimmy Choo“ šiuos akinius sukūrė išmaniai – blizgučiai nusiima.

„Puikiai praleidome dieną iškodami stiliaus perlų optikoje ir turguje. Nieko nenustebinsime tuo, kad kainos skiriasi ne vieną dešimtį kartų. Bet kodėl gi nenusipirkus akinių vienam vakarui už 10 eurų? Žinoma, brangūs akiniai jums tarnaus kur kas ilgiau. Kokius akinius įsigyti – spręsti gali kiekvienas, tačiau stiliaus galima rasti visur“, – įsitikinusi stilistė.

Šiuo eksperimentu T. Kisieliūtė lygino tik akinių stilių, o ne akis apsaugančias savybes ar kokybę. Halės turguje akinius pardavinėjusi moteris sakė, kad parduoda akinių su poliarizuotais stiklais, kurie apsaugo akis, tačiau neslėpė, kad yra ir akinių be jokios apsaugos.

Visą eksperimentą žiūrėkite išsamiame vaizdo reportaže, kuriame rasite visų akinių kainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)