Be istorijų apie olimpinių žaidynių nugalėtojus, prizininkus ar dopingo skandalus, plačiąją auditoriją pasiekia ir kurioziškos istorijos. Viena tokių nutiko vyrų 50 km masinio starto slidinėjimo rungtyje.

24 metų R. Lindholmas liko toli nuo apdovanojimų pakylos, tačiau ne tai kėlė nerimą suomiui po finišo. Savo šalies žiniasklaidai jis prasitarė, kad dėl žemos temperatūros sušalo jautriausias jo organas.

„Jūs galite įsivaizduoti, kokia kūno dalis nukentėjo labiausiai – sušalo, kol pasiekiau tikslą“, – kalbėjo R. Lindholmas.

Kad kuo greičiau atsigautų, slidininkas prie tarpukojo laikė pridėjęs specialų šildomąjį paketą. Tiesa, jam tai sukėlė dar daugiau nepatogumų: „Kai viskas atšilo, atsirado nepakeliamas skausmas.“

Kadangi Pekine savaitgalį termometro stulpelis nusileido iki 20 laipsnių šalčio, organizatoriai 50 km distanciją sumažino iki 28,4 km. Tad suomiui tai tikrai buvo išsigelbėjimas.

Šioje rungtyje triumfavo slidinėjimo karaliumi tituluojamas Aleksadras Bolšunovas. 25-erių rusas distanciją įveikė per 1 val. 11:32 min. ir antrą vietą užėmusį tautietį Ivaną Jakimuškiną aplenkė 5,5 sek. (1 val. 11:38.2 min.).

Trečias šiose varžybose buvo norvegas Simenas Hegstadas Kruegeris (1 val. 11:39 min.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)