Ji vainikavo 17 dienų trukusį didžiausią šių metų sporto renginį.

Ceremoniją Paukščio lizdu pavadintame stadione paruošė žymus kino režisierius Zhang Yimou, kuris buvo atsakingas ir už atidarymo ceremoniją Pekine bei abi ceremonijas per 2008-ųjų vasaros žaidynes, taip pat vykusias Kinijos sostinėje – vieninteliame mieste istorijoje, priėmusiame abejas olimpines žaidynes.

Įspūdingo reginio metu stadione žygiavo dar neseniai varžybose dalyvavę sportininkai, tarp kurių buvo ir lietuvių.

Šalių parade Lietuvos vėliavą nešė slidininkas Modestas Vaičiulis. 32-ejų metų atletui tai buvo jau trečias olimpinis startas. Jis rungėsi ir 2010-ųjų Vankuverio, ir 2018-ųjų Pjongčango žiemos žaidynėse.


Uždarymo ceremonijoje apsilankė ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, tuo metu daugelis Vakarų šalių paskelbė diplomatinį žaidynių boikotą dėl žmogaus teisių pažeidimų Kinijoje. Koronaviruso pandemija taip pat labai apribojo galimą žmonių skaičių.

Paskutiniu renginio akordu tapo Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento Thomas Bachas kalba ir olimpinės estafetės bei vėliavos perdavimas dviejų Italijos miestų – Milano ir Kortina d'Ampeco – merams. Būtent čia bus surengtos 2026-ųjų žiemos olimpinės žaidynės.


Primename, kad iš 91-os šalies sportininkų, dalyvavusių Kinijoje, medalius pavyko iškovoti 29-ių valstybių atstovams. Deja, tarp laimingųjų ir vėl nepateko šį kartą rekordiškai gausios Lietuvos olimpiečių pajėgos.

Iš 13-os lietuvių garbingiausią vietą, 21-ąją, vyrų biatlono 20 kilometrų individualiose lenktynėse užėmė Vytautas Strolia. Jis su trimis partneriais – Karoliu Dombrovskiu, Linu Baniu ir Tomu Kaukėnu – sėkmingai pasirodė ir vyrų estafetėje 4x7,5 km. Mūsų kvartetas atšliuožė 14-as ir pasiekė aukščiausią vietą Pekine. Tiesa, šioje rungtyje ir lenktyniavo tik 21 komanda.

Savo hegemoniją valstybių įskaitoje pratęsė Norvegijos atletai, kurie su 16 aukso, 8 sidabro ir 13 bronzos apdovanojimų (iš viso – 37) antrą kartą iš eilės užtikrintai triumfavo medalių rikiuotėje. Vokiečių kraityje – 12 aukso, 10 sidabro ir 5 bronzos medaliai (iš viso – 27). Trečioje pozicijoje liko šeimininkė Kinija su 9 auksiniais, 4 sidabriniais ir 2 bronziniais laimėjimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)