2018 metais Pjongčange užėmusi tik 11 vietą, Pekine Slovakija iš pradžių irgi nežibėjo. C grupėje ji užėmė tik trečią vietą (tarp keturių komandų), bet aštuntfinalyje 4:0 nugalėjo Vokietiją, o ketvirtfinalyje netikėtai 3:2 įveikė Jungtinių Amerikos Valstijų komandą. Vis dėlto, pusfinalyje slovakų žygį sustabdė 2:0 pergalę iškovoję suomiai.

Tačiau bronzinėse rungtynėse slovakai įrodė, kad jų žygis nebuvo atsitiktinumas. Nors pirmame kėlinyje aktyviau žaidė Švedijos ledo ritulininkai, bet antrame kėlinyje slovakai du kartus pramušė jų gynybą, o pergalę galutinai įvirtino trečiojo kėlinio pabaigoje.


Iki šiol geriausias Slovakijos pasirodymas buvo ketvirtoji vieta 2010 m. Vankuveryje vykusiose žiemos olimpinėse žaidynėse.

1994 ir 2006 m. žiemos olimpinių žaidynių čempionė Švedija ketvirtfinalyje 2:0 nugalėjo Kanadą, o pusfinalyje tik po baudinių serijos 1:2 nusileido Rusijos olimpinio komiteto komandai.

Sekmadienį olimpinių žaidynių vyrų ledo ritulio turnyro finale susitiks Suomija ir Rusijos olimpinio komiteto komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)