20-metis sportininkas už patį pirmą nusileidimą gavo 93 balus, bet likę du bandymai buvo nesėkmingi. Vis dėlto, sudėtingos oro sąlygos apsunkino ir kitų sportininkų pasirodymus, tad galiausiai paaiškėjo, kad N. Porteouso rezultatas buvo geriausias ir prieš ketverius metus Pjongčange bronzą iškovojęs Naujosios Zelandijos atstovas Pekine džiaugėsi auksu.


Sidabras atiteko šios rungties nugalėtojo titulą gynusiam amerikiečiui Davidui Wise‘ui (86,25), bronza – jo tautiečiui, olimpiniam vicečempionui Alexui Ferreirai (86,75). Beje, jie taip pat geriausius balus gavo už pirmuosius nusileidimus, o vėliau dėl stipraus vėjo neišvengė nemalonių griuvimų.

Iš tiesų, finale dėl prastų oro sąlygų griuvimų buvo daugiau nei sėkmingų pasirodymų. O net ir išvengę griūties sportininkai stengėsi nerizikuoti bei rinkosi paprastesnius šuolius.

„Dėl stipraus vėjo ir prasto matomumo sąlygos tikrai buvo sunkios, galima sakyti, net laukinės. Bet vargu ar galime skųstis, nes tai yra mūsų sporto šakos kasdienybė, mes varžomės atviroje erdvėje ir negalime laukti palankaus oro. Didžiuojuosi visais varžybų dalyviais, jų pasirodymais ir sugebėjimais“, – po finalo pareškė D. Wise‘as.

Naujasis olimpinis čempionas N. Porteousas teigė, kad vis dar negali patikėti savo pergale. „Tai tikrai ypatinga diena ir nepakartojamas jausmas. Finalinės varžybos buvo labai sudėtingos, negalėjome pademonstruoti savo geriausių savybių, tačiau aš nusprendžiau rizikuoti, atidaviau visas jėgas ir dabar esu devintame danguje iš laimės“, – teigė 20-metis N. Porteousas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją