Pekino olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo porų trumpojoje programoje penktadienį nepriekaištingai kompoziciją „Misija neįmanoma“ atlikę Sui Wenjing ir Hanas Congas pagerino pasaulio rekordą.

Jie surinko net 84,41 balą.


To užteko, kad žaidynių šeimininkai aplenktų net tris favoritėmis įvardijamas ROC poras.

Antrąją vietą užėmė Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas (84,25), trečiąją – Anastasija Mišina ir Aleksandras Galiamovas (82,76).

Ketvirtoje pozicijoje liko trečiasis rusų duetas Aleksandra Boikova ir Dmitrijus Kozlovskis.

Iš 18 dalyvavusių porų į kitą etapą pateko 16 duetų, kurie šeštadienį atliks laisvąją programą ir intriguojančioje kovoje išsidalins medalius.

S. Wenjing ir H. Congas 2018 metų Pjongčango olimpinėse žaidynėse taip pat laimėjo trumpąją programą, tačiau galiausiai turėjo tenkintis sidabro medaliu. Ankstesnis jiems patiems priklausęs pasaulio rekordas buvo 82,83 balo.

Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas

Ketvirtą vietą Pjongčange užėmę J. Tarasova ir V. Morozovas taip pat kirto senojo pasaulio rekordo liniją, tačiau iki naujojo, pasiekto penktadienį kinų poros, pritrūko.

Šis ROC duetas, kaip ir A. Boikova ir D. Kozlovskis, yra treniruojamas kontraversiškosios trenerės Eteri Tutberidzes, kuri dar penktadienio rytą sulaukė aštrios kritikos iš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovo Thomo Bacho.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)