Nugalėjo šių olimpinių žaidynių veidas Eileen Gu.

Sidabrą iškovojo olimpinės čempionės titulą gynusi kanadietė Cassie Sharpe, o bronza atiteko jos tautietei Rachael Karker.

Estė liko ketvirta, nuo kanadietės atsilikusi vos 0.75 balo.

Prizininkių trejetas:

  1. Gu Eileen 95.25
  2. Cassie Sharpe 90.75
  3. Rachael Karker 87.75


Kinijos atletė tapo pirmąja akrobatinio slidinėjimo atstove, iškovojusia tris medalius vieneriose olimpinėse žaidynėse.

Ji taip pat triumfavo didžiojo šuolio rungtyje bei iškovojo sidabrą akrobatinio nuolydžio (slopestyle) rungtyje.


E. Gu Azijoje – tikra megažvaigždė. 18-metės tėvas – amerikietis, o motina – kinė. Ji gimė JAV, bet nuo 2019-ųjų atstovauja Kinijai.

Gu Ailing Eileen

Antradienį Pekine K. Sildaru akrobatinio nusileidimo rungtyje laimėjo bronzos medalį, patvirtindama savo olimpines ambicijas konkrečiais darbais.

Ketvirtadienį 20-ą gimtadienį sutikusiai estei tai debiutinės olimpinės žaidynės, nors olimpinį krikštą turėjo patirti dar 2018 metais Pjongčange, būdama vos 15-os.

Tuomet ją sulaikė plyšę kryžminiai kelio raiščiai. Prieš tai K. Sildaru tapo jauniausia ekstremalaus žiemos sporto žaidynių čempione istorijoje – 2016-aisiais 13-metė sugebėjo laimėti akrobatinio nusileidimo rungtį, o kitais metais apgynė titulą.

Vienintelė akrobatinio slidinėjimo atstovė 26 olimpiečių Estijos delegacijoje kartu buvo ir vienintelė reali pretendentė į aukščiausias vietas. Tarp likusių estų žaidynės iki šiol sėkmingiausios buvo 24-ą vietą greitojo čiuožimo 500 m distancijoje užėmusiam Martenui Liivui.

Primename, kad geriausias lietuvių pasirodymas – 14-a pozicija vyrų biatlono estafetėje 4×7,5 km.

Tuo metu Latvija taip pat turi vieną medalį – kaimynų komanda pelnė bronzą rogučių estafetėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją