Slidininkės dopingo atvejis gerokai aptemdė šventę Ukrainoje – mat tą pačią dieną, trečiadienį, šiai šaliai pirmąjį medalį Pekino olimpinėse žaidynėse padovanojo akrobatinio slidinėjo atstovas Oleksandras Abramenka. Jis vyrų šuolių nuo tramplino rungtyje laimėjo sidabrą.


V. Kaminskos dopingo testas buvo darytas vasario 10-ą dieną, o jos organizme, anot Tarptautinės testavimo agentūros (ITA) rasta anabolinių steroidų ir dviejų kitų stimuliantų, kurie įtraukti į draudžiamų medžiagų sąrašą.
Valentina Kaminska

Sportininkė iš Ukrainos yra antroji olimpietė, Pekino žiemos žaidynėse pagauta vartojus dopingą.

Pirmasis buvo praėjusią savaitę diskvalifikuotas slidininkas iš Irano Hosseinas Saveh-Shemshaki.

V. Kaminska šiose olimpinėse žaidynėse dalyvavo trijose rungtyse.

Moterų 10 km klasikiniu stiliumi rungtyje ji liko 79-oje pozicijoje, moterų sprinto kvalifikacijoje užėmė 70-ą, o su Ukrainos rinktine 4x5 km estafetėje – 18-ą vietą.

Valentina Kaminska

V. Kaminska anksčiau atstovavo Baltarusijai 2014 metų Sočio ir 2018 metų Pjongčango olimpinėse žaidynėse, o 2018 metų birželį pakeitė pilietybę į Ukrainos.

Priminsime, kad žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine vis dar nebaigtas skandalingas dailiojo čiuožimo atstovės Kamilos Valijevos atvejis.

Nepaisant teigiamo dopingo testo, kuris buvo paimtas dar praėjusių metų gruodžio 25-ą dieną, 15-metei rusei buvo leista toliau varžytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)