Baudos ratų išvengę ir 11 papildomų šovinių išnaudoję lietuviai tarp 21 startavusios komandos užėmė 14-ą vietą.

Pirmame etape startavęs T. Kaukėnas šaudykloje gulėdamas turėjo panaudoti du papildomus šovinius ir estafetę V. Stroliai perdavė 16-as.

Komandos lyderis palypėjo į 14-ą vietą, tačiau vos „nesudegė“ antrajame ugnies ruože stovėdamas, kuomet teko iš apkabos traukti visus tris papildomus šovinius.

Gaišatis šaudykloje kainavo laiko, bet jo prarado ir konkurentai, ir paskutiniame rate V. Stroliai pozicijas pavyko išlaikyti.

Užtikrinčiau įveikti ugnies ruožus sekėsi K. Dombrovskiui, prašovusiam tik sykį. Tiesa, išvystyti aukštą tempą trasoje jėgų jam nepakako, ir prieš paskutinį etapą lietuvių padėtis išliko ta pati.

Finišui pasirinktas jauniausias komandos narys, žaidynių naujokas L. Banys šaudydamas gulėdamas klydo tris kartus, stovėdamas – dar du.

Nors pradėjus paskutinį ratą jis buvo aplenkęs su problemomis susidūrusį amerikietį Leifą Nordgreną, prieš finišą pastarasis spėjo susigrąžinti 13-ą poziciją.

Geriausias lietuvių rezultatas vyrų estafetėje šiame pasaulio taurės sezone buvo ta pati 14-a vieta, užimta praėjusį gruodį antrame varžybų etape Estešunde (Švedija). Užkopti aukščiau Lietuvos komandai apskritai dar nėra pavykę.

Biatlono programoje be moterų estafetės dar liko prestižinės abiejų lyčių bendro starto lenktynės, kuriose dalyvaus po 30 geriausių rezultatų Pekine pasiekusių sportininkų. Lietuviams tarp pastarųjų patekti nepavyko.

Primename, kad aukščiausiai tiek iš šalies biatlonininkų, tiek apskritai iš visų Lietuvos olimpiečių Pekino žaidynėse pakilo V. Strolia, užėmęs 21-ą vietą individualiose 20 km lenktynėse.

Iki šiol olimpinėse estafetės varžybose lietuviai dalyvavo tik sykį, bet tai buvo mišrių komandų lenktynės – 2018 metais Pjongčange Dianai Rasimovičiūtei, Natalijai Kočerginai, V. Stroliai ir T. Kaukėnui atiteko 19-a vieta.

Tuo metu rikiuotės priekyje antradienį neapsieita be radikalių likimo posūkių.

Nuo pat pirmo etapo antrojo ugnies ruožo pirmavo tiksliai šaudžiusi Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komanda, kurios persvara prieš artimiausius persekiotojus vienu metu viršijo minutę.

Bet du bronzos medalius Pekine jau pelnęs Eduardas Latypovas neišlaikė įtampos paskutiniame estafetės ugnies ruože, turėjo šliuožti net du baudos ratus ir galiausiai eilinį kartą finišavo trečias.

Į pirmą poziciją iššoko po košmariškos varžybų pradžios atsitiesę norvegai, vicečempionais tapo prancūzai.

Pjongčange pelnytą sidabrą į auksą išmainė pirmame etape baudos ratą sukęs Sturla Holmas Laegreidas, Tarjei Bo, trečiame etape komandą į kovą dėl medalių grąžinęs Johannesas Thingnesas Bo ir šaltakraujiškai paskutiniame ugnies ruože į pirmą vietą pakilęs Vetle Sjastadas Christiansenas.

Iš viso norvegai šliuožė 1 baudos ratą ir panaudojo 7 papildomus šovinius. Prancūzijos komandą (0+9) jie aplenkė 27,4 sek.

ROC kvartetas (2+6) nuo nugalėtojų atsiliko 45,3 sek. Ketvirti buvo vokiečiai (1+9, +1:04,3), penkti – Pjongčango žaidynių čempionai švedai (1+13, +1:49,4).

Lietuviai norvegams pralaimėjo 5 min. 47,6 sek., o nuo JAV komandos (3+13, +5:42,8) juos skyrė vos 5 sekundės.

Įkandin finišavo Estija, Kinija, Suomija ir Bulgarija, o ratu aplenktos buvo bei iš kovos anksčiau laiko pasitraukė Čekija, Belgija ir Slovakija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)