Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pirmadienį išplatino dar vieną pranešimą spaudai, susijusį su rezonansiniu 15-metės K. Valijevos dopingo testo skandalu.

Jame aiškiai dar sykį pabrėžiama, kad nors K. Valijeva po CAS verdikto ir nėra braukiama iš žaidynių dalyvių sąrašų, paskelbtasis sprendimas nėra „išteisinamasis“.

Konstatuojama, kad tyrimas dėl gruodžio 25-ąją paimto K. Valijevos dopingo testo bus tęsiamas, todėl IOC savo ruožtu sportininkei taikys tam tikrus apribojimus.

Visų pirma, komandinių daliojo čiuožimo varžybų prizininkų apdovanojimai Pekine taip ir nebus surengti. Šiose varžybose ROC komanda iškovojo aukso medalį, o būtent K. Valijevos pasirodymas ir lėmė tokį aukštą galutinį rusų įvertinimą. Olimpiniai prizininkai bus apdovanoti tik priėmus galutinį sprendimą rusės dopingo byloje ir tai įvyks jau po žaidynių.

Visų antra, jei K. Valijeva taps prizininke moterų individualiose varžybose, Pekine nebus rengiama nei medalių, nei gėlių įteikimo sportininkėms ceremonija. Jeigu K. Valijeva nepateks tarp prizininkių, apdovanojimų ceremonija bus organizuojama.

IOC patvirtina, kad visi apdovanojimai sportininkus pasieks, tačiau tik po to, kai oficialiai bus užbaigta K. Valijevos byla.

Moterų dailiojo čiuožimo individualios varžybos Pekine prasidės antradienį.

Plačiau apie pirmadienio CAS verdiktą ir visą K. Valijevos dopingo istoriją skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)