Prieš ketverius metus G. Papadakis ir G. Cizeronas Pjongčange tenkinosi sidabro apdovanojimais, tačiau šįkart atidavė viską, kad auksas neišslįstų iš rankų.

Paskutiniai laisvąją programą atlikę Prancūzijos atstovai iš teisėjų sulaukė 136,15 taškų įvertinimo. Bendroje sumoje su ritminiu šokiu jie surinko 226,98 taškus ir pagerino pasaulio rekordą (226,61 taškas), kuris nuo 2019 metų pasirodymo Japonijoje priklauso šiai porai.


To užteko, kad artimiausi varžovai, pasaulio čempionai V. Sinicina ir N. Kacalapovas, liktų už nugaros. Rusijos olimpinio komiteto atstovai laimėjo sidabrą su 220,51 tašku, o bronzos medaliais pasidabino amerikiečių duetas Madison Hubbell ir Zachary Donohue. Pastarieji jau anksčiau skelbė, kad planuoja po žaidynių baigti savo karjerą.

Šokių ant ledo varžybose Pekine tarp 23 porų dalyvavo ir lietuviai Deividas Kizala ir Paulina Ramanauskaitė. Olimpinį debiutą Pekine lietuviškai porai padovanojo pajėgiausia Lietuvos šokių ant ledo pora Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed, kuriems Pekinas virto Uždraustuoju miestu, o vartus į jį užvėrė Pilietybės reikalų komisija – amerikietei nebuvo suteikta Lietuvos pilietybė, neįžvelgiant jos nuopelnų Lietuvai.

P. Ramanauskaitės ir D. Kizalos privalomasis šokis Pekine susilaukė 58,35 balo. Nors tai – geriausias dueto įvertinimas karjeroje, jo nepakako bandant atsiplėšti nuo iš anksto klijuotos paskutinės vietos.

Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala / FOTO: Robert Hajduk
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)