29-erių metų amerikietė tapo pirmąja greitojo čiuožimo olimpine čempione tapusia juodaode sportininke. Pekine ji už savęs paliko sidabrą laimėjusią japonę Miho Takagi (37,12 sek.) ir bronzą iškovojusią rusę Angeliną Golikovą (37,21 sek.).

Įdomu, jog E. Jackson pradėjo užsiiminėti greituoju čiuožimu tik prieš kelerius metus, o debiutinėse savo olimpinėse žaidynėse Pjongčange ji finišavo 24-a.

Pekine jos galėjo netgi nebūti, nes JAV olimpinėse atrankos varžybose atletė liko trečiojoje vietoje.

Vis dėlto savo vietą komandos draugei užleido Brittany Bowe, kuri nusprendė susikoncentruoti į varžybas ilgesnėje distancijoje.


Vyrų greitojo čiuožimo 500 metrų sprinto olimpiniu čempionu tapo vengras Shaongas Liu (40,34 sek.). Sidabrą laimėjo rusas Konstantinas Ivlijevas, o bronza atiteko kanadiečiui Stevenui Dubois.

JAV medalių lentelėje užima trečiąją poziciją, o vengrai pakilo į aštuonioliktąją. Pirmauja norvegai, o antrąją poziciją išlaiko vokiečiai.

Medalių lentelė 02-13
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)